Saturday, September 24, 2011

1st Giveaway From Baby Lili Design Enterprise


Cik Miela nak join contest so kena ikut syarat dia:
1) mudah sahaja caranya...anda hanya perlu membuat satu entri yang bertajuk "BABY LILI DESIGN GIVEAWAY" untuk kategori BLOG- DAH

2) untuk kategori blog : anda hendaklah meletakkan gambar giveaway kami di dalam entri anda- DAH

3) anda juga dikehendaki menjadi follower blog kami dan 'LIKE' fan pageBaby Lili Design-DAH

4) tinggalkan jejak anda dengan hanya komen di entri

5) anda hanya boleh pilih satu kategori sahaja...KETEROGI BLOG

Tutorial: Cara mendownload video dalam Youtube dengan mengunakan Goggle Chrome

Siapa ada goggle chrome angkat tangan?. Wah ramainya. Tapi korang tahu tak di sebalik rahsia goggle chrome sebenarnya kita boleh download direct dari Youtube. Tak tahu ke?. Ok hari nie Cik Miela nak ajar korang macam mana nak buat. So kena folow step by step tau.

1. Mula-mula pergi ke Chrome web store.

2. Seacrh youtube downloader.

3. Kat Apps tu. Klik Youtube downloader. Tak tahu yang mana tengok gambar




4. Kemudian klik add to chrome



5. So jadi la seperti di bawah nie bila korang buka Youtube. Jadi nak download banyak mana video ikut suka hati korang la, tak larang pun,hihi


update: kalau tak jumpa klik sini pastu add to chrome



Wednesday, September 21, 2011

Lirik Because I'm Stupid by SS501

Agak-agak korang dah tahu tahu lirik bulan nie apa, tentu la Because I'm Stupid by SS501 yang merupakan OST Boys Over Flowers tu. Bulan nie Cik Miela memang tak tahu nak letak lagu apa, so bila teringat BOF baru letak lirik ni nie.. Ok enjoy yaaa

Nae meoriga neomuna nappaseo
Neo hanapakke nan moreugo
Tareun sarameun pogoittneun neon
Ireon naema-eumdo moreugettji

Neoui harue naran eoptgettji
Tto chu'eokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Chakku nunmuli heureugoisseo

Neoui dwaetmoseubeul poneungeotdo nan haengbokiya
Ajik naui ma-eumeul mollado
Kkeutnae seuch'ideusi kado

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Neoui harue nan eoptgettji
Tto kieokjoch'a eoptgettjiman
Neoman paraman pogoittneun nan
Honja ch'ueokeul mandeulgo isseo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/s/ss501/because_im_stupid.html ]
Naegen sarangiran areumdaun sangch'eokat'a
Neoui yeppeun misoreul poado
Hamkke nan utjido mothae

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!

Bye, bye, never say goodbye
Ireohke chapji mothajiman
I need you amu maldo mothae I want you
Paraedo dasi paraedo

Niga neomu pogosip'eun nalen
Neomu kyeondigi himdeul naleneun
Neoreul saranghanda ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU

Niga neomu saenggaknaneun nalen
Kaseum sirigo seulp'eun naleneun
Niga pogosip'ta ipgae maemdola
Honja dasi tto CRYING FOR YOU
Honja dasi tto MISSING FOR YOU
Baby! I love you! I'm waiting for you!