Sunday, October 23, 2011

Saya bangga jadi seorang perempuan

Mula-mula cik miela nak tulis entri pasal saya bangga jadi seorang wanita, tapi bila difikir wanita tu tak sesuai sebab belum kahwin lagi,hihi. Hari nie, cuaca yang sangat elok cik miela nak kongsi sedikit tentang kelebihan menjadi seorang perempuan, sumber dari facebook. So cik miela copy paste je..

Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim...

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang 'manusia.Tiap-tiap bulan
dia diberi cuti bergaji penuh..7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki
tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap mati syahid..
Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh
kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan
Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak
nak masuk syuga tanpa suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak
derhaka denganNYA........

Wallahu'alam.............


credit:9bulan.info


Saturday, October 22, 2011

Lirik cinta muka buku


Lagu nie antara lagu terhangat masa kini tau. Sebab bulan nie Cik Miela letak lagu cinta muka buku dalam blog...

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan suruh aku terima kamu
Ooh hati ku rasa sesuatu

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oohh kenakah rasa itu

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

p/s: apakata kita tengok lirik ending cinta muka buku pulak, hehe??


Edit pic lagi


Nie adalah pic terbaru yang cik miela edit,hehe. Walaupun beberapa hari nak SPM, still edit gambar. Takpe satu je kowt. Dalam gambar nie mengandungi 29 nama classmate Cik Miela. Nanti lepas exam, dah tak jumpa classmate macam selalu. Dah tak boleh, copy paste homwork, makan sa,ma-sama, gurau senda sama dan sedih pun sama-sama. Gambar nie boleh la buat kenangan, tapi masih banyak gambar lagi tak tangkap untuk dibuat kenangan mungkin time jamuan. Yang penting gambar kartun yang ada dalam pic atas tu, gambar kartun dream high ala drama korea yang baru dekat 8TV pukul 6.30 setiap sabtu. Best tau

dream high