Saturday, October 29, 2011

Contest:Blog Paling Tercute Di Dunia



Tadi dean chumell tag Cik Miela untuk contest nie, so rasa dah lama tak join contest, nak join la. So tak nak banyak cerita, jom kita intai syarat-syaratnya....

  1. Like Page Like Sini
  2. Kowg WAJIB follow blog azira yang comel nie ..hiihii
  3. Kowg kne wat entry pasal contest nie letak tajuk "Blog Paling Tercute Di Dunia" and letak header yg kat diatas nie.
  4. 4.tag 2 owg kawan kowg tok join..make sure kwn kowg tahu yg kowg tag dowg
    5. dah siap wat entry tu kowg kne post kat comment bawah tu
    6.tarikh tutup ----> sebulan dari sekarang :)

    saya tag:

Friday, October 28, 2011

Jamuan yang happening

Assalamualaikum dan salam Jumaat. Hari nie Cik Miela berbesar hati nak update blog. Sebenarnya sejak hari Depavali nak taip entri ni, tapi tak sempat sebab sibuk,huhu. Ceritanya mengenai jamuan kelas. Jamuan kelas nie di buat dekat rumah classmate Cik Miela di Taman Sri Kurau. Memang best sangat-sangat. Alhamdulilah semua classmate hadir walaupun ada ura-ura tak nak datang. Kalau jamuan, apalagi tentulah Cik Miela ambil gambar sebanyak mungkin. So, korang tengok gambar-gambar di bawah nie. Hanya beberapa gambar yang mampun Cik Miela kongsikan..


Kami datang nak makan

posing dulu

Nie mesti ada hati nak ambil dua pinggan,hehe

makan nugget cap ramlee

Alamak sedapnya makanan

Ayam goreng kesukan upin dan ipin

love karipap pap-pap

Huhu makan nasi ayam

Sedapnya kek. Kek nie paling berharga tau

Bakar satay, hati-hati sikit

Alamak terbakor sudah

time balik



p/s: Gambar Cik Miela kurang, seday tol.. Mungkin sebab asyik tangkap gambar orang sampai lupa tangkap gambar sendri,hehe

Sunday, October 23, 2011

Saya bangga jadi seorang perempuan

Mula-mula cik miela nak tulis entri pasal saya bangga jadi seorang wanita, tapi bila difikir wanita tu tak sesuai sebab belum kahwin lagi,hihi. Hari nie, cuaca yang sangat elok cik miela nak kongsi sedikit tentang kelebihan menjadi seorang perempuan, sumber dari facebook. So cik miela copy paste je..

Beruntungnya perempuan yang mempunyai rahim...

1.) Dia bekerja denganTuhan..jadi 'kilang 'manusia.Tiap-tiap bulan
dia diberi cuti bergaji penuh..7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap diwaktu itu sembahyang terbaik darinya.

2.) Cuti bersalin juga sehingga 60 hari.Cuti ini bukan cuti suka hati
tapi, cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah..Orang lelaki
tak ada cuti dari sembahyang...sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya..

3.) Satu lagi berita gembira untuk wanita,sepanjang dia mengandung
Allah sentiasa mengampunkan dosanya..lahir saja bayi,seluruh dosanya habis.. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?

Marilah kita pegang kepada tali Allah.
Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin,itu dianggap mati syahid..
Allah izinkan terus masuk Syurga..Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.

4.) Untuk peringatan semua wanita yang bersuami:seluruh
kebaikan suaminya,semuanya isteri dapat pahala tetapi dosa-dosa suami dia tak tanggung.

5.) Diakhirat nanti seorang wanita solehah akan terperanjat dengan
Pahala extra yang banyak dia terima diatas segala kebaikan suaminya yang tak disedari..

Bila dia lihat suaminya tengah terhegeh-hegeh di titian Sirat,dia tak
nak masuk syuga tanpa suaminya,jadi dia pun memberi pahalanya kepada suami untuk lepas masuk syurga.

Didunia lagi, kalau suami dalam kesusahan isteri boleh bantu tambah
lagi di akhirat.Kalau seorang isteri asyik merungut,mulut selalu muncung terhadap suami dia tak akan dapat pahala extra ini.

6. )Manakala suami pula mempunyai tugas-tugas berat didalam dan diluar rumah, segala dosa-dosa anak isteri yang tak dididik dia akan tanggung ditambah lagi dengan dosa-dosa yang lain.

Dinasihatkan kepada semua wanita supaya faham akan syariat Allah agar tidak derhaka denganNya.

Dan semua lelaki fahami hati naluri seorang wanita & isteri agar tidak
derhaka denganNYA........

Wallahu'alam.............


credit:9bulan.info