Thursday, December 01, 2011

5 science 2- Bukan sekadar kisah dongeng

Halo halo. Ini sudah hari pertama selepas SPM..ringkas jer entri kali nie. Boring jer cik miela pun buat sajak merapu pasal kenangan berada kelas 5 science 2 . Tajuknya ialah BUKAN SEKADAR KISAH DONGENG. So korang bacalah sajak dibawah nie:

Khas untuk 5 sains 2 yang disayangi......

Masih ingatkah kita kenangan itu?

Kisah dimana kita bersama-sama berjuang menutut ilmu

29 insan mempunyai matlamat yang sama

Di alma meter

Sepanjang perjuangan kita

berbagai rintangan yang kita tempuhi

susah senang sedih bersama

kita bergelak ketawa

menangis bersama-sama

Hari demi hari kita tempuhi bersama

walaupun ada halangan yang begitu besar

walaupun ada persengketaan mahupun cabaran

5 sains 2 tetap cuba tempuhi jua

dengan penuh sabar

bila detik peperiksaan menjelma

Semua berusaha demi mencapai impian dihajati

dalam kita mencapai impian

sedar tidak sedar hampir sampai ke penghujungnya

satu kelas sepakat menbuat 'Event' untuk diingati sepanjang hidup

sungguh kita tidak lupakan detik itu

Hari demi hari kita tempuhi bersama

Banyak kenangan kita lalui

Hanya gambar mampu menjadi tatapan

Menjadi kenangan buat kita

SPM sudah tamat

maka tamatlah perjuangan kita bersama

Inilah kisah kita 5 sains 2

Bukan sekadar kisah dongeng....


Giler jiwang kan?. Untuk pengetahuan semua, sajak nie ada video sekali tau, tapi kalau nak tengok video nie buka facebook dulu baru boleh tengok




Wednesday, November 30, 2011

First entry after SPM


Yahoo SPM dah tamat. Akhirnya cik Miela sudah bebas dari penjajahan SPM. Bendera SPM sudah turun, bendera kebebasan mula berkibar. Now no more school uniform, text books and study,huhu. Inilah fist entri selepas SPM. Rasanya macam-macam Cik Miela nak buat lepas SPm terutamanya update blog pink nie. By the way, alhamduliah Cik Miela dapat jawab exam dengan tenang sekali walaupun ada soalan tak tahu nak jawab. Hmm,benda yang lepas jangan dikenang,betul tak?.Untung ambil subjek sains tulen,habis awal bolehlah kerja awal, dapat gaji pun awal. Ok takat nie dulu, cik Miela nak rehat dulu. Jumpa lagi

Friday, November 04, 2011

Blog Cik Miela kena cuti-cuti Malaysia


Bahawasanya dengan inie Cik Miela bercuti berblogging selama sebulan disebabkan Cik Miela akan menjalani peperiksaan Spm. So kepada follower Cik Miela kalau rindu jenguk la yer entri lama-lama tu. Doakan Cik Miela yea untuk SPM. Insyallah after Cik Miela akan tulis blog lagi. Jumpa lagi!!