Tuesday, July 30, 2013

Percubaan pertama

Salam Ramadhan. Uwaaaa.............. *mengeliat sekejap. Rasa dah lama tak upate entri, hoho. Entahlah, bulan posa ni Miela dah kekeringan idea nak update entri. Mungkin juga Miela sibuk melayan drama korea sampai termimpi-mimpi retis korea. Terus blog terabai, haha. 

Staright to the point. Dulu dulu kala Miela pernah try buat doddle dan masukkan dalam entri ni. Serius doddle dulu,  alamak malunya *#&?!!!. Macam budak tadika tengok. Macam tak da seni je. Tapi itu dulu, sekarang dah upgrade sikit doodle. Ok sikit je -_-. Sekarang dah tahu guna paint tool sai, mudah sikit nak lukis. Edit curve terus jadi. Doddle yang dilukis not bad hahaha.



Percubaan pertama

Aik?? makin err.rr Tak reti nak lukis doddle free hair sebenarnya

Boleh tahanlah.....


Angry berbirbd. Garang benor
kekura

The latest. Baru buat beberapa hari lepas


Ada lagi Miela tak tunjuk, malulah kononnya, haha. Perasan tak perasan tak?. Most of doddle yang Miela lukis separuh dan banyak hide hand. Sebenarnya saya tak reti nak lukis jari dan kaki. Serius, kalau lukis jari dan kaki mungkin doodle jadi macam hantu, *teruk sangat gamaknnya. Malu jugak kat adik-adik blogger yang pandai lukis doddle yang begitu cantik sekali. Kakak ni memang takda darah seni dikkk oiii, lukis sikit-sikit bolehlah sekadar isi masa lapang gituuu.

Peringatan: Di larang mengambil doddle tanpa kebenaranya. *takda kot orang curi doddle tak seberapa ni, hehe.

Thursday, July 25, 2013

Segmen : Kumpul Duit Raya by Minie

Salam Ramadhan


HADIAH : TOPUP RM5 UNTUK 2 ORANG

TARIKH TAMAT : 24 JULAI 2013 ---> 7 OGOS 2013

Link Iklan: *before click please clear cache dan cookie


Wednesday, July 24, 2013

Bazar Ramadhan Last Minute

Salam Ramadhan. Waa dah 2 minggu kita berpuasa. Maknanya lagi dua minggu lagilah kita nak raya, yee dok?. Alamak baju raya tak beli lagi -_- . Hai korang, korang suka tak pergi bazar last minute sebelum berbuka?. Dalam around setengah jam  pukul 7 petang sebelum berbuka puasa barulah tergegeh nak beli makanan di bazar ramadhan.

Tup tup bila sampai bazar ramadhan banyak makanan dah habis, kesiannn. Itu selalu berlaku kat bazar ramadhan yang kecil yang tak banyak sangat pilihan. Tapi kalau  bazar ramadhan yang besar, pukul 7 petang masih ada lagi makanan korang boleh beli.


Maaf, gambar di atas tu dari pak cik google je. Itu bukan bazar last minute punya, hahaha. Sebenarnya Miela teringin nak tangkap gambar bazar ramadhan. Tapi kalau Miela berdiri tegak di tengah-tengah bazar ramadhan lepas tu keluarkan phone tangkap gambar, mungkin orang lain pandang pelik. Malulah, orang pandang pelik padahal wa bukan retis pun. Ok memang saya seorang pemalu :3.

Berbalik pada cerita tentang bazar ramadhan last minute tadi. Walaupun orang kata kerja-kerja last minute memang tak bagus, tapi kalau pergi bazar ramadhan last minute ada baiknya , kot-kot dapat untung span terapung.

Dapat detect makanan yang sedap. Benarlah orang kata, yang sedap cepat je habis. Haha ini kalau korang tak tahu nak beli yang mana, yelah takkan nak beli semua makanan yang ada di bazar tu. Menbazir kan amalan syaitan. Bila korang pergi last minute, makanan yang sedikit tu tulah yang sedap, sebab yang sedap cepat je habis. Plus korang beli last minute, mana tahu dapat kot kot dapat cop last costumer, haha. Kalau pukul 7 makanan kat situ masih banyak selonggok mungkin kureng sikit tak pun bukan rezeki peniaga pada hari itu. Positive thinking jelah senang, tak elok fikir bukan-bukan,huhu,

Jualan Megasale.  If jadi student memang di galakkkan pergi bazar last minute. Sebab bila nak tutup je bazar ramadhan, macam-macam diskaun ada. Ada yang beli satu free satu, beli air rm2 dapat tiga. Kalau nasib baik, peniaga sedekah korang makanan sebab nak habiskan semua makanan yang dijual, free je dapat. Secara tak lansung, dapat jugak menjimat duit poket korang. Alhamdulilah, berkat bulan ramadhan.

p/s: Last minute itu bagus, hahaha.