Sunday, August 04, 2013

Bila nak raya

Salam Ramadhhan. Ketika entri ditaip, lagu raya berdondang dari lappy tercinta menandakan adilditri akan menjelma tidak lama lagi. Konon-kononya nak feel raya lebih, haha. Sedarlah wahai diri, umur dah masuk 20-an tahun depan, tak da lagi raya macam zaman kanak-kanak dulu. Boleh buat muka tak malu raya satu kampung semata-mata nak duit raya RM1.00. Indahnya raya zaman kanak-kanak :').

Persiapan raya?. Disebabkan Miela bukan orang berkerja memang tak banyak buat persiapan just tolong buat yang mana patut. Baju raya macam biasalah, dua pasang. Besalah gurgurlz oullzz mesti nak lupbwih *tetiba tak reti mengeja :P. Miela rasa bukan persiapan raya yang lebih tetapi persiapan ke Universiti je lebih. Uwaaa malasnya nak sambung study balik, otak dah berkarat ni -_-. Orang sibuk beli barang raya, dia pun sibuk beli barang nak masuk U.

Tapi bagaimana pun, persiapan ke Universiti tidak menghalang ku untuk bermood raya, gituuuu. Memang excited jugak dalam mengitung hari. Bukan apa excited nak berkumpul bersama dengan family, bukan senang berkumpul beramai-ramai pada masa yang sama cuma hari raya je. Itula saat paling Miela nantikan.

Sebagai perenggan terakhir ni Miela nak ucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin. Maaf seandainya sepanjang Miela berblogging ada terkasar bahasa ataupun terasa hati. Ala kita berblogging suka-suka je, sebab seronok boleh luahkan apa yang ada dalam fikiran.  Eh macam awal je cakap Selamat Hari Raya?, malam raya baru best. Maaflah ye, bila nak raya masa berblogging makin tak menyempat pula so time sekarang ni lah yang free,hehe. Dan sebagai kipas susah mati running man, Miela upload gambar ni khas untuk korang.



Tuesday, July 30, 2013

Percubaan pertama

Salam Ramadhan. Uwaaaa.............. *mengeliat sekejap. Rasa dah lama tak upate entri, hoho. Entahlah, bulan posa ni Miela dah kekeringan idea nak update entri. Mungkin juga Miela sibuk melayan drama korea sampai termimpi-mimpi retis korea. Terus blog terabai, haha. 

Staright to the point. Dulu dulu kala Miela pernah try buat doddle dan masukkan dalam entri ni. Serius doddle dulu,  alamak malunya *#&?!!!. Macam budak tadika tengok. Macam tak da seni je. Tapi itu dulu, sekarang dah upgrade sikit doodle. Ok sikit je -_-. Sekarang dah tahu guna paint tool sai, mudah sikit nak lukis. Edit curve terus jadi. Doddle yang dilukis not bad hahaha.



Percubaan pertama

Aik?? makin err.rr Tak reti nak lukis doddle free hair sebenarnya

Boleh tahanlah.....


Angry berbirbd. Garang benor
kekura

The latest. Baru buat beberapa hari lepas


Ada lagi Miela tak tunjuk, malulah kononnya, haha. Perasan tak perasan tak?. Most of doddle yang Miela lukis separuh dan banyak hide hand. Sebenarnya saya tak reti nak lukis jari dan kaki. Serius, kalau lukis jari dan kaki mungkin doodle jadi macam hantu, *teruk sangat gamaknnya. Malu jugak kat adik-adik blogger yang pandai lukis doddle yang begitu cantik sekali. Kakak ni memang takda darah seni dikkk oiii, lukis sikit-sikit bolehlah sekadar isi masa lapang gituuu.

Peringatan: Di larang mengambil doddle tanpa kebenaranya. *takda kot orang curi doddle tak seberapa ni, hehe.