Wednesday, June 04, 2014

Apa-apa jerr lah


Salam readership. I dah tak tahan ni, I nak update blog jugak!!. Ini symptom baru lepas tengok video panggilan hangit encik izzuddin hahaha. Nampaknya dah sebulan lebih tak update blog, fuyooo sibuk nampak?. Hmm hmm. Hati ini sebenarnya niat dah tak nak update blog sampai habis exam, tapi tengoklah sekarang ni dah beranak satu entri dah pun. Takpe lah  rehat sebentar bersama blog tercinta ni hehe.

Sebenarnya macam-macam benda nak update ni, tapi exam dah nak dekat biar hold dulu. Nanti lepas exam, haa update puas-puas. Cuti 3 bulan woo, memang syiok arhhh. Dalam masa sebulan lebih tak update blog, rupanya banyak jugak cpuv masuk, trafik blog tetiba naik mendadak walaupun blog ni jarang update. Bila di kaji balik rupa-rupanya ramai yang search tentang entri-entri lepas tentang matrik, ramai lah dok cari. Itulah kelebihannya guna teknik SEO, walaupun berbulan tak update blog trafik tetap naik.

Exam pun dah tak lama lagi, tinggal berapa hari je lagi. Tengok jadual exam, perghhh pack. Gap exam cuma ada 3 hari je total. Tapi yang syioknya exam habis awal. Namun balanya last payper Business Law, aiyoo kalau exam last papyper salunya hancus sebab ingat nak balik je kih kih. Padahal umah dekat ja. Sapa yang ambik Business Law memang faham azabnya. Haii redha jee lah, janji dah usaha sebaik mungkin.



Pejam celik pejam celik semester dua pun dah habis, well alhamdulilah semester depan dapat lagi duduk kat hostel saujana. Nasib baik Saujana sayanng kite, kalau tak merempat duduk buat jambatan huhu. Ok dahh tak boleh lama-lama lepak kat sini, nyahhh kau pergi study cepat.


p/S: Doakan kan saya untuk exam semester dua ni

Sunday, April 06, 2014

Bila april

Salam readership. Akhirnya kita bersua kembali setelah sebulan tak mengupdate entri, berikan tepukan gemuruh buat cik miela, yeahhh -,-" . Very nice date right? hari 6/4 last update entri 6/3 *waktu entri ditaip*, sah memang cukup sebulan. Miela bukan malas tak nak update entri selalu, tapi kekangan masa tu haa. Ini pun waktu time cuti mid semester hoo.

Nak buat aconor, hidup sebagai student selalu sibuk. Tambahan pulak semester ni Miela ambil 8 subjek dengan subjek paling tough sekali, business law memang kena study lebih. Pening betul nak fahamkan law dan saat paling kritikal sekali bila dapat soalan suruh tentukan hukum apa. Huhu susahkan jugak tentukan hukum mana satu, yelahkan darah yang mengalir dalam badan cik miela ni bukan darah tuan-tuan hakim arif lagi bijaksana. Selain tu sekarang sibuk nak kumpul myscd. Join je macam-macam waktu semata-mata mycsd, wah nampak sangat tak ikhlas :P. Peduli apa janji mycsd. Hanya budak usm je tau bertapa pentingnya mycsd T.T.

Ok now cik Miela nak bagitau kat hampa ni yang  Miela ada sponsor dalam satu giveaway by Amirah Azman . Kalau sudi join lah, tak keluar duit hampa pun. Modal taip entri dengan ikut syarat-syarat yang begitu mudah sekali. Nak tahu cik Miela sponsor 2 keychain felt owl handmade . Cik Miela buat sendiri, baru nak berjinak-jinak dalam dunia kraf felt. Dulu Cik Miela pernah cerita tentang pengalaman menghadiri kursus menjahit felt dalam entri ni. Sebenarnya keychain tu besar, lebih kurang besar external hardisk gitu. Tapi yang penting comel, hehe. Jangan lupa join yee.

Burung hantu yang comel ^-^

Ok, Miela tak nak taip entri pepanjang kang lagi merapu. Lagipun Miela rasa seram pulak seseorang kat ruang tamu, orang dalam rumah dah tidur tinggal Miela yang sorang je yang setia depan Lula *nama lappy* . Dengan ribut kuat kat luar, baik chaw dulu masuk bilik. See you next entri :).