Sunday, June 29, 2014

G. A Syoknya Ramadhan Datang Lagi 2014 by Tea & Coffee Lover


Salam Ramadhan. Mood first ramadhan nak join giveaway,hehe

11 Hadiah istimewa untuk dimenangi
Duit Raya untuk Top Referral

Nak join?, klik sini

Thursday, June 26, 2014

Mimpi



Salam readership. Eh dah pukul 11 malam dah, hmm dah seminggu kat rumah. Cepatnya masa, eleh Miela jangan nak sedih sangatlah, cuti kau panjang lagi ha. Sampai bulan 9, nak dekat 3 bulan tau tak?.

Sebelum nak masuk ke alam mimpi means nak tidur, nak update entri kejap. Erm cerita ni ada kena mengena dengan tajuk ke?. Kenalah kott. Ceritanya macam ni. Dalam 4 5 minggu asyik dengar lagu ni je. Selalu tergiang-giang dengan bait lirik "Andai ini hanya mimpi tinggalkan ku begini " . Selalu dengar kat radio, dengar kat drama. Melodi lagu ni memang sedap. Ingatkan Yuna menyanyi. Tapi bukan selepas digoogle. Bukan lagu Yuna terkini. Cari kat Youtube pun tak jumpa. Sebab tak tau tajuk dan penyanyi !!!. Macam jumud Miela ni, lagu melayu pun tak kenal sapa yang nyanyi. Tu la layan sangat kpop :P.

At last, Miela google lagi, tapi dengan ayat " Lirik andai ini hanya mimpi tinggalkan ku begini". Yess found, jawapannya ialah Mimpi- Aisyah AF .  Haha kenapa tak terfikir google dengan ayat ni. Actually Miela tak layan AF yang baru ni, maklumlah kat U mana ada masa nak tengok astro ni. Dalam bilik takda astro derrr. Seriously Miela suka dengan lagu ni, sungguh indah melodinya. Suara dia sedap, ala-ala Yuna sikit.

Lirik Mimpi - Aisyah AF

Ceritakan padaku
Cerita yang terdahulu
Kisah cinta yang pernah kau tahu
Sempurna selalu pada kau dan aku

Ceritakan semua
Cerita kita cita bersama
Kisah terindah pernah ku rasa
Selama pernah jantungku bernyawa
Berdua hanya kau dan aku

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Ceritakan padaku
Ceritakan padaku selalu
Kisah yang tak mungkin pergi lalu
Selama akan hidupku denganmu
Bersama mengharungi semua

Andai ini hanya mimpi
Tinggalkan ku begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Bawa daku ke angkasa
Memetik bulan bintang
Bawaku terbang bersama
Jangan kau lepaskan
Jangan kau tinggalkan semua

Oh, biar sahaja begini
Oh, biar terus ku lena
Sampai kau tiba

Andai ku hanya bermimpi
Biar aku begini
Sampai ketemu lagi
Aku di sini

Andai semuanya mimpi
Bia sahaja ku terus begini
Ku mahu terus kisah cinta kita
Terus sampai hujung masa


P/s : Lirik ini tiada mengena dengan tuan empunya blog ini. Peace yawwww.

Wednesday, June 25, 2014

Pageviews terkini 6/14


Salam readership. Agak jarang sekali Miela update tentang pageviews blog ni. Konon-konon rahsia besar negara tak nak bagitahu. Malu katanya, sebab pageview hampa mungkin hebat-hebat kan. Alaaa, takdelah gurau je. Saje nak mengupdate blog ni, bosan-bosan petang ni update blog jelah.

Selama lebih kurang 4 tahun Miela berblogging since 2010, setakat ni pageviews  blog Miela ialah 135270 seperti korang dalam gambar di atas. Takdelah banyak sangat pun, tapi bolehlahkan daripada takda langsung, krik-krik je takda sapa nak baca blog ni. Terima kasih kepada pembaca blog ni yang sudi baca blog yang suka merepek ni kan. Sebab korang jugalah penyumbang kepada jumlah pageviews ni.  Ada juga beribu-ribu orang yang baca blog ni yaa, kononyaaaaaa.

Mood: Pening den, banyak sangat cerita best dalam laptop ni :P .