Monday, December 19, 2016

Ketahui bagaimana emel anda dibaca oleh penerima atau tidak


Salam readership. Pernah terfikir tak kan bagus emel ada fungsi seen macam WhatApps dan Messenger?. Haa bukan WhatsApp atau Messenger je boleh tahu massage yang kita hantar dibaca oleh penerima atau tidak. Emel pun sekarang ada fungsi track sama ada emel korang tu sampai dan dibaca oleh penerima. Fungsinya untuk make sure emel korang tu si penerima baca ke tidok?. Kalau emel yang dihantar takda siapa yang baca boleh menjadikan emel yang hantar sia-sia.

Disebabkan Miela sekarang sedang mencari tempat internship. Memang cacing kepanasan nak tahu emel tu sampai ke tidak. Kalau asyik nak call company nak tanya emel application dah sampai ke belum rasa macam annoying pulak haha. Jadi Miela guna email tracker untuk nak tahu status emel yang dihantar.


Solusinya Mila install email tracker di google chrome. Kalau pergi ke website email tracker pastu install macam biasa je. Nanti emel korang hantar selepas install email tracker barulah ada read notification.


Sebelum nak sent emel tu, nanti bila nak send jangan lupa tekan send jangan tekan send untracked. Kalau tekan button send untracked maknanya korang tak dapat track emel tu dibaca oleh penerima.



Nanti dia akan noti emel macam ni. Benda ni akan tunjuk berapa banyak penerima dok klik emel kita. So dengan adanya emel tracker korang tak perlu tertanya-tanya status yang kita hantar. Apa lagi, korang trylah install email tracker . Sangat berguna dalam kegunaan seharian. Selamat memcuba!!.

Monday, December 12, 2016

Magnum Ice Cream Cafe di Gurney Paragon, Penang


Salam readership. Lama giler teringin nak makan aiskrim magnum cafe ni, setahun lamanya mengindam tau. Tunggu je peluang mana tahu ada cawangan kat penang satu. Dulu kalau makan ais krim magnum cafe tak mampu, yelah cawangan semua kat KL jauh naauuu nak pergi. Tapi sekarang magnum cafe dah buka cawangan yang ketiga di Gurney Paragon, Penang.

Akhirnya ada juga cawangan di belah utara ni. Ngam-ngam nak dekat last semester baru bukak. Sebab next semester dah intern, kalau intern jauh daripada penang entah bila boleh pergi hihi. Apa lagi ada bila ada kesempatan tu terus pergi ke magnum cafe kat Gurney Paragon.

Nampak menyelerakan

Pilihan cik Miela. Ais krim mesti ada kacang baru ada rasa kerangupan dalam kesejukan.

Harga ais krim magnum customize ni hanya RM9.90, harga mampu milik okay. Boleh pilih 3 toping kesukaan seperti kacang,oreo, rose petal, kismis, sebicas biskut dan macam-macam lah. Pilih lah yang toping korang suka dan makan sepuas-puasnya. Magnum cafe juga menawarkan premium aiskrim dengan pelbagai dengan harga bisa korang kaget haha. Tapi hat customize pun dah puas makan hehe.

Ais krim magnum memang tidak dinafikan sedap. So kalau duduk penang teringin nak makan customize aiskrim magnum bolehlah pergi ke Gurney Paragon. Magnum ice cream cafe terletak di floor satu berdekatan dengan Victoria Secret.