Friday, April 21, 2017

Review MyKuali Penang White Curry Noodle



Salam Reaership. Pernah tak rasa MyKuali Penang Noodle's?. Kadang-kadang hampa lalu kat bahagian instant noodle, nampak jenama MyKuali tapi tak rasa nak membeli pun sebab hampa setia dengan jenama instant noodle lain. Atau harga dia agak mahal sikit *tak mahal pun dengan rasa dia yang padu!!. Lagipun time zaman student mesti nak beli instant noodle yang murah, berjimat la katakan huhu. Jangankan hampa, ceq pun sama.

Kalau kat Lazada orang tercari-cari kot benda ni


Tapi kan tetiba nak merasa MyKuali punya selepas tengok video Khalid menceritakan tentang keindahan Malaysia dalam variety show korea. Dalam video tu ada mention instant noodle mykuali tersenarai most delicious ramen. Sampaikan depa makan instant noodle tu pun licin dibuatnya. Miela tengok pun nampak terliur jugak, jadi I try la sambil tertanya-tanya kenapa orang korea pun gila ramen Malaysia padahal kat korea banyak kot ramen yang sedap.  Kalau nak tengok video tu balik, bolehlah skip minit ke 15.2 di https://www.facebook.com/azie.azri/posts/1466471280051234

Tengok gambaq pun rasa lapaq balik  waaupun tak letak hiasan apa 😂😂😂


Tapi Malaysia terbalik pulak, sedangkan kita tergila-gila Samyang hat pedas tu tak try ramen negara sendiri padahal paling sedap kot. So tadi baru try perisa White Curry MyKuali Penang Noodle's punya. Rasanya perghh pekat gila. Rasa macam mee kari betul. Perencah dia ada empat jenis sekali pes untuk santan. Patutlah rasa mee kari betul. Memang worth to buy laa.

p/s: Lidah manusia lain-lain. Tapi bagi ceq, maggi ni memang sedap. Padu!. Kalau nak beli mee ni kat lazada boleh la ke link ini.

Sunday, April 09, 2017

Majalah Gila-Gila di Pekan Kartun, Zoo Taiping Perak


Salam Readership. Sememangnya majalah Gila Gila merupakan salah satu majalah favourite masa zaman sekolah dulu selain majalah Ujang, Mastika, Bintang Kecil, Yezz dan lain-lain. Memang dari zaman sekolah rendah sampai zaman PMR rajin baca macam-macam majalah, tak tipu wei 😂. Budak sekarang mana rajin nak beli majalah ni, suma baca kat online je. 

Semalam Miela temankan adik Miela pergi Pekan Kartun kat Zoo Taiping. Pekan kartun macam event mengumpulkan kartunis, pelukis dan ada berkaitan anime sikit la gitu kot. Nak tau lebih lanjut, boleh usha di page Pekan Kartun Ipoh .

Suasana pekan kartun






Benda yang tertarik di mata Miela adalah Majalah Gila-Gila. Tak tau sekarang ni payah nak jumpa majalah ni. Kebetulan kat event dia jual harga murah, 2 dapat RM5. So Miela beli la dua. Paling best dapat tanda tangan free daripada kartunis entah siapa nama dia sebab lupa. Fail sebab lama tak baca majalah Gila-Gila 😂.




Seronok jugak dapat tanda tangan kartunis tu sendiri. Dulu masa kecik teringat nak dapat tanda tangan dari kartunis tapi tak mampu sebab masih kecil. Majalah Gila-Gila memang nostalgia sangat. Entah-entah budak sekarang tak tahu kewujudan majalah ni. Bacaan bercetak zaman dulu orang sangat hargai sebab berbayar dan depa akan simpan baik-baik dan boleh baca berulang kali . Bebeza bacaan online dahlah free, orang akan baca sekali dan terus lupa apa yang dibaca.