Friday, July 29, 2011

Puasa mesti terbaek!!

hehe awal je buat nak buat ucapan sempena bulan puasa nie..so untuk follower cik miela ni ada kad ucapan yang cik miela buat khas untuk korang. Jadikan puasa tahun nie yang terbaek. Tadaaaaaa....

Kenapa letak kartun boboiboy dalam kad nie??sebab terbaek, bukan tu jawapanya tapi jawapanya ialah nak buat kelainan sedikit kerana kalau orang nak buat kad raya or puasa mesti letak gambar upin dan ipin..

Tuesday, July 26, 2011

Matahari hampir dengan bumi hari nie??

Salam. Just simple entri. Hari orang kata hari jarak matahari dan bumi paling dekat. Oh baru tahu sekarang, tapi seriously Cik Miela langsung tak rasa pun kepanasan kerana di area bagan serai and kuala kurau mendung cikit pastu hujan..Lepas tu petang cikit dalam pukul empat panas balik. Tak la panas sangat tapi mungkin bulan puasa lagi panas, Cik Miela rasa. Depa kata kejadian nie akan berlaku empat hari berturut-turut.Apa-apa pun kita kena la ambil langkah berjaga-jaga....

"Disarankan, supaya esok JANGAN memakai pakaian yg berwarna gelap. Disarankan juga mengunakan topi atau sunblock kerana besok merupakan jarak terdekat antara matahari dengan bumi dan besar kemungkinan akan ada peningkatan suhu sehingga 4 darjah C selama 4 hari berturut2. Perbanyakkan minuman air mineral atau air masak".Sumber dari blog falak online

Apa-apa pun ini adalah tandanya kiamat makin hampir,wallahualam....

Saturday, July 16, 2011

Video kenangan dengan cikgu pratikal

http://www.emocutez.comSebenarnya video ni dah lama tahun lepas lagi..Ni adalah first video cik miela buat,huhu.Video ni cik miela letak dalam facebook so cik miela ambil code embed dan share kat sini yer..Tiba-tiba je teringathttp://www.emocutez.com kat cikgu praktikal.. Nak tau siapakah cikgu tersebut jom tengok video nie. Tapi sebelum ni kena pausehttp://www.emocutez.com kat player music tau.









p/s; Kepada blogger yang cik miela nak promote bawa bersabar.. Nak review blog orang pun kena ambil masa juga. Mungkin minggu depan cik miela promote.