Sunday, July 07, 2013

Soal hadiah dan giveaway??


Salam readership. Sudah dua hari blog ni tak update sebarang entri just update senarai nama peserta Segmen Menjelang Ramadhan. Actually, Miela outstation go to Changlun , Kedah for my mother graduation day at UUM . Ke hujung dunia k? nak dekat dengan  negara Siam dah.

Alhamdulilah dalam dua hari Miela tak update masih ada yang sudi join Segmen Menjelang Ramadhan walaupun tak berapa nak meriah macam segmen orang lain, hehe. Belum join?. Jom join Segmen Menjelang Ramadhan, last day for today. 17 pemenang yang dicari *promo sekejap.

Hadiah untuk segmen pertama ni biasa-biase je. Bloglist, toup dan review. Tujuannya untuk isi kekosongan bloglist dan untuk saja-saja isi masa ni. Timba pengalaman gitu. Maaflah yer hadiah segmen pertama ni takda  lah grand sangat.

Miela teringin jugak nak buat giveaway besar-besar. Tapi Miela takut kena tipu dengan sponser, dah banyak cite Miela dengar. Kena tipu dengan sponser habis umpunya blog pun terpalit sekali kena. Let say kalau tak nak kena tipu dengan sponser lebih baik buat hadiah sendiri. Buat masa ni Miela masih belum mampu bagi hadiah-hadiah yang gempak lagi sob sob :(. Plus tak tahu cara post laju. Haha nob gila -_-. Orang macam gini malas nak pergi pejabat pos sebenarnya.

Apa-apa pun biarlah Miela slow-slow dalam dunia berblogging ni ibarat seekor kura-kura. Timba dan cedok pengalaman join giveway dulu. Tengok bagaimana orang lain manage kan giveaway dorang. Mana boleh terus mengejut buat giveaway sesuka hati kann?, kena cari ilmu jugak sebelum buat giveaway ni. Masih dalam perancangan entah bila buat.



P/s: Biar lambat asal selamat

Segmen Menjelang Ramadhan

TAMAT


Salam readership. Menjelangnya Ramadhan tinggal beberapa hari lagi, Miela nak buat satu segmen. Nebes buat first segmen ni, sampai ketaq tangan ni kat keyboard, *ok ni sudah over -_-.  Segmen ni gabungan tiga segmen iaitu exchange link iklan, bloglist dan review blog. Menarik tak?.

Syarat-syarat *wajib ikut:
1. Follow blog Cik Miela .
2. Klik link ni, loading sampai habis *anda yang baik hati
Link 1 l Link 2 l Link 3 l Link 4
3. Buat entri Segmen Menjelang Ramadhan dan blacklinkkan banner entri ni.  Maximum 4 link iklan boleh letak. Takda link iklan pun takpe.


Hadiah:
1x toup rm 5 (Maxis/celcom only)
10x bloglist
6x review blog
Total: 17 pemenang

Segmen ini berlangsung lebih kurang 5 hari. Dari 3.7.2013 hingga 7.7.2013. Harap-harap ramai-ramailah join bagi memeriahkan segmen ini yang tak seberapa ni :).

Tamat pada pukul 12.00 a.m 8.7.2013

Thursday, July 04, 2013

Dapat tawaran study ke Unikl

Salam readership. Tadi baru check application status dekat sini untuk unikl. Selalu Miela mohon swasta pejam mata mudah je Miela dapat, hahaha.

Still thinking about it

Dengaq citalah kan UniKL ni antara universiti swasta terbaik di Malaysia. Lagipun bawah mara automatik dapat pinjaman mara. Ramai orang cakap pinjaman mara ni lebih baik dari ptptn. Ok ini kata pemanis, mesti orang akan cakap baik-baik sahaja. Cuba cakap kebaikan ptptn, mesti cakap ptpn boleh convert ke biasiswa if dapat pointer 3.5 something. Kesimpulanya kena berlajaq bersungguh-sungguh kalau nak dapat belajaq free -_-. Jangan jadi pemalas pergi perhimpunan tah pape minta free education.

Yang bestnya dapat tawaran course yang Miela inginkan. Tapi biarlah Miela peram benda ni kan. Tunggu lagi tawaran UPU dan USM. Miela masih risau dengan UPU, takut-takut dapat UNIMAS. Uwaaa Miela tak sedia nak study jauh-jauh lagi *anak mak. Sudah dua kali mimpi pasal ni UNIMAS, adakah ini petanda?. USM pulak harapan macam tergelam timbul pula, dahlah temuduga tak dapat. Ramai sangat 4flat kot?. Manalah dan dibandingkan dengan pointer 3.7++ ni.

Senang cite tunggu tawaran dulu, baru pilih. Haha