Showing posts from January, 2011Show all
Contest Header paling comel

Ahaa, kali nie cik mila nak try contest nie,, kot menang ka,,x mnang pun xpe..dan temanya colourful..tanpa buang masa ini lah syarat2 nye.... 1. Mesti follow blog Auni and Ila . 2. Mesti ade blog , tak de pegi SIGN UP . …

Thanks a LOT

Thanks a lot Hari nie walaupun pun penat jadi sukarelawan pbsm kat sekolah tadi , cik mila begitu seronok sekali..ohh, nak tau macam mane cik mila jalankan tugas, fuhh tadi ramai juga pengsan, kejang kaki bahkan ada yg sampai b…

Bila mila tulis blog

Ahaa…asslamuaikum sume…cik mila tulis blog lagi..ok hari nie cik mila tukar banner baru, namanya bila mila tulis blog…nak tahu knpe letak nama bila mila tulis blog. Macam nie, budak kat sekolah saya salu panggil saya mila, sbb …

Tukar font

Tadi ada org tanya gimana nak tukar bentuk text atau tukar font..ringkas je entri nie….sebab nak cepat… --first, pergi ke design/reka benttuk ---klik edit html ----ke3, tekan CTRL + F ----ada kotak kosong belah kanan atas...…

Cara Nak Tag rakan dalam post facebook

Cara Nak Tag rakan dalam post facebook Ahaa…assalamuaikum sume…untuk post kali nie, cik mila nak ajar cara nak tag rakan dalam post facebook…Kebanyakan korang ada facebook kan??btul tak…Haa, mungkin diantara korang dah tahu c…

Follower oh follwer

hari nie ringkas je untuk post ke2  nie...cik mila kat sni melahirkan rasa pelik, knpe bilangan follower cik mila tak tmbah2..padahal ada yg kata dah follow...ha, sape tahu ek...entah lar....sape tau??cam mana nie..help3 p/s; …

Ahaa,,dlm beberapa minggu lepas ana rafali telah menang   anugerah juara lagu kan..cian dye, ramai org tak berpuat hati kat ana..dah rezeki nak buat macam mana..ok, untuk bulan nie agak special cikit, sebab salunya cik mila akan …

Kejora dan bintang

Ahaa, cik mila kembali lagi…drama bukan diriku dah nak habis kan kat astro ria, sedihnyer…hmmm……So pada 25.1.2011 ada sinetron yg baru iaitu kejora dan bintang..bunyinya cam best je..kalau korang tengok iklan sinetron kejora dan …

Ahaa, ada orang kata lagu tema dlam blog cik mila pada bulan nie..best..ok3, tiap2 bulan saya kan letak lirik lagu mengikut lagu tema blog nie pada bulan tue jugaklah…mempersembahkan lagu sungai lui dari aizat……….. Tadaaaaaaaa…

Detective conan photo

AHaa kali nie cik mila nak letak gambar detective conan….sebabnya maybe ramai minat kartu nie…..

Cerpen: Qaseh(siri 3)

Pada keesokannya selepas waktu rehat, Cikgu Khairul telah masuk dengan menbawa rotan ke kelas mereka. Cikgu Khairul sangat ditakuti oleh pelajarnya. Dia merupakan cikgu disipilin disekolah ini. Jika sesiapa tidak menghantar buk…

Siapa sebenarnya KID???

Ahaa, antara watak favorite yg mila suka dalam Detective Conan selain conan/Shinichi dan Ran ialah Kaito Kid. Mengapa?? Nak tahu, jap lagi mila bagitau ek..sabo2…misteri akan terungkap sekajap ja lagi..Itupun segala maklumat f…