Showing posts from 2012Show all
Meja Belajar

Semangat mengupdate blog tetiba je muncul selepas menbaca blog Fatin Liyana. Memang selalu jugak follow story kak Fatin Liayana. Cara dia tulis eh bukan, sebab blog mana boleh tulis guna pen atau pensil bak kata Saudi, sebut tai…

Perjalanan hidup sepanjang tahun 2012

Sekadar Hiasan Salam Jumaat. Hari jumaat ni hari last untuk tahun 2012. Beberapa hari lagi nak masuk tahun baru, 2013. Sebelum tu Cik Miela nak bagi pesanan penaja, AMARAN: Anda dilarang masuk ke dalam tandas pada 31/12/2…

Siapa kata Matrik susah?

Sekadar Hiasan Salam Jumaat. Wow tajuk macam kontreversi jer :P. Mentang-mentanglah pelajar matrik, memang nak backup matrik sendirilah. Siapa kata matrik susah?. Tak bermaksud Matrik tu senang gila. Kat mana-mana ada s…

Catch Me If You Wanna

Amboi blog orang tu  dah aktif berblogging balik. Ini tak boleh jadi, saya nak update blog juga :D. Cuti yang tinggal 2 3 hari patut digunakan mengupdate blog biru ni. Alamak cuti nak habis, Oh My!!. Sedih cuti 2 minggu tak c…

In Shaa Allah

Dah seminggu cuti sem berlalu, lagi seminggu lagi cuti sem akan berakhir. So, gunalah masa sebaik-baiknya cuti 2 minggu ni. Kan bagus my holiday is infinity?. Bapak, tak belajar la kau, Miela?. Duduk rumah sepanjang masa.#EhLarit…

Happy Birthday to me

Salam maal hijrah semua. Entri ni macam angkat bakul sendiri, haha. Sebenarnya semalam birthday Miela. Dan semalam juga ulang tahun buat kali pertama ambil SPM. Tahu lepas kan Birthday Miela jatuh pada hari first ambil SPM. S…

Jodoh

Topik perbincangan kita hari ini adalah jodoh. Ececeh buat macam ala pengacara pula :P. Actually, sebenarnya i don't know how to start it. Tiba-tiba topik jiwang hari ni pula kan?. Eh Monday Couple??, Yeah Gary and Ji Hy…

Tamat Semester satu

Akhirnya, akhirnya. Secara rasmi saya mengumumkan semester satu bagi pelajar Matrikulasi sesi 2012/2013 sudah tamat. Haha. Yes!!.  Terseyum gembira keluar dari dewan peperiksaan. Habis exam siapa tak suka, kan?.  But jangan lupa …

MUET: Speaking??

Memadangkan sekarang musim MUET sampai MUET pun dah jadi trending kat twitter, Cik Miela pun rasa nak taip entri pasal MUET jugak la. MUET atau nama penuh Malaysian University English Test for me sangat menakutkan. Susah kot, …

Entri bergambar : Semester satu

Salam readership. Sedar tak sedar semester satu dah nak habis. Just tinggal exam PSPM 1 dan test MUET . Macam baru je hari lepas orentasi (haha cehwah) tup tup dah nak exam. Aih? sempat lagi update?. Hehe, sekejap je (Ok fine).…

Main Petanque??

Assalamualaikun readership. Sememangnya apabila keseorangan di dalam bilik no ** tingkat * Sri Intan tetiba terlebih rajin menbuahkan satu entri baru di blog ni. Teringat zaman kegemilangan dulu, rajin benarnya Cik Miela mengupd…

Dari Sains Tulen ke Akaun

Di suatu ketika di makmal fizik Salam Readership. Sudah lama blog ni tak terupdate. Berhabuk pulak tu. Kesian follower yang follow blog nie, tak dapat baca entri yang segar bugar dari blog ni. Maaf ye, miyane. Thanks yea ke…

Alhamdulillah

Hari khamis lepas Cik Miela baru lepas balik dari Matrikulasi sempena cuti ujian peretengahan semester dan cuti hari raya. Gembira tak terkata akhirnya dapat keluar dari "penjara" dalam masa 2 minggu. Siap ada yang pac…

Ujian di bulan ramadhan

Haha hari ni baru lepas habis kuliah ganti untuk cuti hari raya. Di kesempatan nie, Cik Miela ada mood nak mengupdate blog. Mujur bawak broadband pergi matrik, sempat jugaklah nak update blog nie. Nak harapkan wifi kat kmpk, s…

Salji di bulan Ramadhan

Sudah sekian lama, blog yang dipenuh salji akhir terupdate juga oleh Cik miela. Pada 1 Ramadhan 1433 Hijrah bersamaan 2012 Masihi ingin mengucapkan kepada semua umat Islam Selamat Berpuasa. Itu baru pembuka kata,huhu. Sebenarnya…

Minggu orentasi yang padat

Salam. Hari ni Cik Miela nak taip entri ringkas-ringkas punya. Nak cepat, yelah esok nak balik matrik. Kol sepuluh setangah kena ada dalam bas. Balik nie pun sebab ada benda nak dibereskan. By the way, minggu orentasi sangat-sang…

Sebelum pergi Matrik

Excited dan sedih pun ada dalam perasaan sekarang nie. Ketika Cik Miela menulis entri nie, baju-baju dah siap packing lebih kurang 5% je persiapan perlu disiapkan sebelum pergi ke belajar balik. Sebut pasal belajar balik, hehe …

Disneyland di Malaysia

Hehe semalam dapat story bahawa tak lama lagi Disneyland kan di bina di tempat negeriku iaitu Perak. Wow tak sangka, selama nie kecik-kecik berangan nak pergi Disneyland. Akhirnya tak payah nak kumpul duit nak pergi luar negara …

Running Man

Annyeonghaseyo . Hehe secara tetiba tekeluar perkataan korea . Kisah hari ini ialah kisah lelaki belari . Kalau korea fans mesti tahu apa itu Running Man, tapi kalau bukan fans memang tertanya - tanya ada …