Showing posts from 2018Show all
Planner 2019 murah hanya RM5.90 sahaja

Salam Readership. Tinggal 7 hari lagi nak masuk tahun baru. Huhu ada yang dah bertukar angka pertama ke? πŸ™ˆ Back to topik, antara keperluan masuk tahun baru ni, untuk kerja memerlukan date yang tertentu of course perlukan pl…

Cara memohon pasport Malaysia

Salam Readership. Pasport adalah benda wajib korang bawak untuk korang pergi ke luar negara. Jadi untuk pertama kali umur 24 tahun, Miela baru buat pasport ni. Kalau korang nak tahu tempoh sah pasport sekarang 5 tahun, cuma baya…

Honest Review Facial Cleanser Tea Tree Oil Cosmoderm

Salam Readership. Hari ni Miela nak bagi honest review tentang satu produk Cosmoderm. Serius ini bukan review berbayar. Tapi kalau berbayar pun memang bagi honest review juga hehe. Tujuaannya Miela nak bagitau kat hampa, kalau t…

Dapatkan kupon dan T-money percuma dari KTO (Korea Tourism Organization)

Salam Readership. Sebenarnya Miela merancang nak pergi korea dalam bulan februari tahun depan. Doakan tau semoga urusan di pergi Korea dipermudahkan, sesungguhnya travel ke korea merupakan impian dah lama dah idamkan. Hehe t…

Buat doodle dengan mudah dengan Unnie Doll & Oppa Doll

Dulu seni melukis doodle femes dikalangan blogger. Daripada melukis mengunakan paint, lepas tu guna SAI, Adobe Photoshop sehinggalah pakai Excel pun boleh lukis doodle. Kalau jenis tak berseni ni, memang payah sikit nak lukis ha…

LAZADA 11.11 BLOGGER CONTEST: THE BIGGEST ONE DAY SALE!

Salam Readership. Lazada buat contest lagi guys. Kebetulan bulan November ni bulan special bagi Miela, sebab bulan ni bulan birthday Miela. Siapa lahir November angkat tangan sikit πŸ™‹πŸ™‹πŸ™‹. Mana tahu luck November babies ni  …

Sarapan di Taman Tun Sardon

Salam Readership. Sepajang zaman study dulu, Taman Tun Sardon merupakan port yang best untuk sarapan. Haha cumanya dah habis belajar baru nak update yer. So entah kali ke berapa sarapan dekat Taman Tun Sardon. Banyak kali per…

Permulaan zaman dewasa yang mencabar

Salam Readership. Lama tak bukak topik-topik deep sikit. Zaman belajar dah tamat setahun lepas. So fasa sekarang boleh dikatakan awal zaman dewasa. Mula-mula tu sejujurnya susah nak adapt fasa yang agak mencabar ni. Di fa…

Majlis konvokesyen USM kali ke 56 di USM Pulau Pinang

Salam Readership. Alhamdulilah  masih diberi peluang dan rezeki untuk datang ke USM lagi melawat kawan-kawan yang dah konvo. Kalau tahun lepas Miela pernah cerita pengalaman konvo di entri ini . Hehe korang boleh la throwback sa…

Review Fresh Milk Cream dari The Face Shop

Salam Readership. Miela memang gemarkan product moisturizer dari Korea sebab dia banyak guna natural ingredient dan bekasnya selalu besar. Sebelum ni Miela pernah pakai aloe vera punya, best cuma kali ni nak try hat baru yang mi…

Review: Photobook  11" x 8.5" Medium Landscape 40 pages

Salam Readership. Baru-baru ni Miela baru sahaja tempah untuk kali kedua diphotobook sebagai hadiah kahwin untuk kawan. Kali nie beli hat besaq sikit baru puas orang tengok. Sebelum Miela order photobook dekat Photobook Mala…

Shopathon Blogger Contest : Pilih tiga produk di Lazada yang selalu anda ingin beli

Salam Readership. Lazada sekarang mengadakan SALE secara besar-besaran 9.9 festival sale  dari 6 hingga 9 september dimana Lazada ada offer item up to 90% OFF. Menarik wehh, kalau dapat grab satu boleh jimat duit poket. …