Friday, June 03, 2011

Copycats??Oh no

Ok Cik Miela nak bercerita cikit pasal copycats.Apa perasaan korang bila ada orang copy dari entri korang pastu paste kat dia tanpa credit ataupun mintak permission dari kita??tentu kita rasa marah kan?. Untuk pengetahuan semua kalau nak jadi blogger yang berjaya tak perlu nak copy paste dari blog orang. Hanya penulisan kita sendiri boleh menarik ramai orang untuk menbaca blog kita. Cik Miela bukan nak menburukkan orang tu, tapi nak bagi peringatan supaya tidak menjadi copycats. Memang Cik Miela geram sangat, tapi hati ini masih sabar. Kalau orang lain dah lama dikerjakan orang itu. Mungkin Cik Miela tak tulis peringatan jangan copy blog saya kat sidebar, tapi kena sendiri tahu la copy buat cara copy...Sengan nak mintakm permission tulislah dari sumber Cik mila berserta link blog Cik Miela. Kalau berterusan jadi copycats, orang lain akan cop awak tu blogger berbahaya.,huhu penat lah berleter, harap yang lain jangan jadi copycats tau!!

No comments:

Post a Comment