Sunday, April 01, 2012

Bila masa depan dihujung jari


Kebanyakan budak-budak lepasan SPM yang sebaya dengan cik miela pasti dok fikir tentang M A S A D E P A N. Makin dekat tarikh tutup UPU, makin kalut jadinya. Huh nasib baik dah isi awal selepas 2 3 hari selepas dapat result. Orang kata kalau isi-isi awal, senang dapat, betulkah?.

Nasib baik sekarang duduk di zaman serba maju ni, masa depan boleh ditentukan dengan hujung jari jer, tak kira jari kanan ke kiri ke kan?. Sesuailah tangline ~dunia di hujung jari~, just klik je. Tak payah macam dulu-dulu isi borang guna kertas. Dan terlebih lebih maju, kalau tak tahu course yang sesuai dengan diri just pergi ke laman web imascu, disitu kita boleh tahu course yang sepadan dengan minat dan result yang kita dapat. Hebat kan?








Yang dia atas tu plan M A S A D E P A N. Tak tahu dapat ke tak nanti, bergantung dengan rezeki Allah bagi. Actually cik miela pun ada mohon matrik untuk bidang perakaunan walaupun tak pernah belajar akaun,hehe. Huhu kalau takde pilihan sangat form 6 pun jadilah walaupun kena pakai baju sekolaha balik.

No comments:

Post a Comment