Tuesday, October 15, 2019

My new youtube channel....LET'S SUBSCRIBE

Hai korang. Sekarang makin ramai orang nak jadi Youtuber sebab dorang sedar melalui Youtube dorang boleh buat duit beribu-ribu. Bukan blog je tau boleh buat duit, Youtube juga boleh buat duit dengan Google AdSense.

Untuk korang yang belum tahu untuk buat duit dengan Youtube syarat korang mestilah minimum mencapai seribu subscribe barulah Google AdSense boleh letak iklan dalam youtube korang. Tapi nak dapat 1k pun sakit juga, sebab orang selalu tengok Youtube tapi tak teringat nak susbcribe melainkan dorang tak sabar nak tengok next video disajikan orang akan subscribe. Sebab tu korang perasan para Youtuber setiap kali up video mesti dia ingatkan korang subscribe channel dia.

Sebernanya Miela dah lama ada channel sendiri mengunakan account Cik Miela (kalau nak subscribe dipersilakan hehe) . Tapi tak aktif sangat pun, video tak banyak sebab more to tengok video orang lain dan komen je.

Tapi untuk kali ni I baru buat channel baru khas untuk hiburan semata-semata. My new channel is Pandan Cheese. Ada rezeki boleh buat duit extra.


Pandan Cheese punya nama datang secara tiba-tiba je. Konon nak letak nama cupcake lah, ice cream lah ala-ala korean gitu tapi lastly pilih Pandan Cheese sebab Pandan ada bunyi Malaysia katanya. Buat masa ni baru ada 3 video and video sekarang focus dekat lirik dulu. Maybe next punya perancangan nak letak video fakta ka, fans made mungkin. Korang jangan lupa susbcribe Panda Cheese tau. Kalau dah susbcribe jangan lupa komen nama channel korang nanti Miela susbcribe  balik okeyy.

6 comments:

  1. bagos ni! blh jana pendapatan..
    semoga dpt subscriber ramai2.. =)

    tetiba rs nk mkn kek pandan cheese.. nyummy!

    ReplyDelete
  2. ok...subscribed. letak cerita best2 ye kat situ

    ReplyDelete
  3. Hai sis, done follow
    nice blog.

    http://asmasuhaimi.blogspot.com/

    ReplyDelete