Thursday, October 10, 2019

Senarai alternatif servis penghantaran makanan selain Food Panda


Minggu ini kecoh sampai trending di Twitter isu tentang boikot Food Panda disebabkan ramai tak puas hati dengan skim pembayaran baru kepada rider Food Panda. Maka ramai netizen lancarkan kempun uninstall apps Food Panda. Tapi tahukah korang terdapat banyak alternatif apps food delivery selain Food Panda?. Jom kita tengok, mana tahu boleh try apps lain.

Selain GrabCar, Grab juga menawarkan penghantaran makanan iaitu GrabFood. Grab Food buat masa kini menawarkan servis di kawasan Klang, Melaka, Pulau Pinang, Kota Kinabalu, Johor dan Kuching. Grab Food kira antara pesaing kuat dengan Food Panda


Bungkusit bukan saja menawarkan penghantaran parcel tapi juga penghantaran makanan. Sekarang ni Bungkusit giat open jawatan kosong jadi rider. Dikatakan boleh dapat montly RM3500 untuk part time rider. Hmm boleh try



DeliveryEat dulu diasaskan di Pulau Pinang. Masa awal-awal dorang lunch sempat merasa servis DeliveryEat sebab masa tu ada dorang offer cupon. Diharapkan lepas ni dorang open juga untuk kawasan lain sebab servis dorang pun bagus

Dah Makan cuma cover kawasan KL buat masa sekarang. Apa yang menariknya bila Miela tengok website dorang offer delivery free dan no minimun order. Macam menarik, orang KL bolehlah try.


6. Mammam
7. Tempah
14. Nandos
16. KFC
19. UberEat
20. Zamato

Kalau ada servis food delivery yang belum disenaraikan? Boleh komen dibawah yer. Because sharing is caring 💓💓💓

2 comments:

  1. dulu masa kerja kat office ramai org selalu gak kitorang order guna bungkusit. sekarang dah dok sorang2 kat office dah xde nak order2...sbb rasa mcm mahal je

    ReplyDelete
  2. I havent tried any. Hehe. And thank you for sharing, it could be useful someday :')

    ReplyDelete