Thursday, January 21, 2021

Shopee Haul : Drawer ala IKEA 4 tingkat

 

Salam Readership. Selamat datang ke entri racun shopee hehe. Kali ni Miela nak share benda yang best dan berbaloi beli Shopee. Hampa mesti tahu kan drawer ala IKEA memang famous, nampak cantik dan memang hot item kat Ikea. Tapi sekarang ni hampa boleh dapat di Shopee dengan harga lebih murah!

Korang boleh beli di kedai shopee bestworldcollection di link https://shopee.com.my/BEST-Tiigo-4-Drawers-Chest(White-Brown-Sonoma-Oak)-CH-8007-i.50333693.4048261115 sini ye.



Kalau promosi boleh dapat serendah RM122, tapi masa Miela beli harga RM128 + RM50 kos penghantaran. Sebab barang berat memang postage mahal sikit. Tapi still murah dan berbaloi beli. Masa beli, tak sampai seminggu pun tunggu, tup tup dah sampai. Penghantaran dorang hantar pakai The Lorry.


Masa barang ni sampai, memang memerlukan lelaki angkat benda ni. Sebab berat sangat. Better alamat post, guna alamat rumah yer. Sebab benda ni berat. Kalau hantar kat office, jenuh nak angkat huhu. Bila dah sampai rupa lebih kurang dalam gambar. So bila dah murah, makna kata kena pasang sendiri 💪 . Pemasangan ambik lebih kurang dua jam yer, ikut kecekapan. Seeloknya better lelaki yang tolong pasang yer 😆. Tapi penat memasang tu akan hilang bila dah jadi rupa drawer



Sekali padang macam drawer ikea betul


Ketinggian drawer tak setinggi Ikea punya drawer, tapi still boleh letak barang terutama baju budak-budak, barang makeup ke etc



Atas drawer boleh hias macam-macam bagi nampak lawa. Dari segi rupa dan betuk macam rak ikea sebenar. Tapi kualiti dia maybe tak macam Ikea  punya, so memang kena jaga elok dan jangan kena air. Sebab bila kena air, playwood akan kembang. Its okay sebab rak bukan letak barang basah kan. Tapi kalau sesuai dengan harga, so tak rugi pun beli.

Sunday, January 10, 2021

Makan petang di B'BIQ Korean Restaurant

Salam Readership. Kembali lagi sesi mereview makananan korea 🤣. Well makanan always my favourite. Pantang nampak memang nak cuba. Kali ni Miela cuba B'Biq Restaurant dekat Bukit Mertajam. Kedai dia betul-betul depan Aeon Bukit Mertajam.

So after working hours, Miela and my friend pergilah food hunting dekat B'iq Restaurant. Kat sini memang banyak menu berunsurkan Korea yang buat kami tertarik untuk memcuba.



Banyak menu korea dengan harga sangat berpatutan. Jadi kami telah pilih menu Gochujang Fried Rice dan Beef Dolsobap.



Masa kami sampai, macam tiada orang tau. Risau jugak kalau tak sedap. Tapi kami husnozon maybe masa kami pergi waktu hari biasa kot hehe



Tadaaa makananan dah sampai. Mangkuk dia memang feel korea betul. Memang portion makanan ni banyak. Tambah pulak nasi dia tak macam nasi biasa. I tau nak decribe macam mana, tapi ala korean la.  Kalau makan memang cepat kenyang. Untuk fried rice memang sedap, rasa pedas. Kalau I memang suka pedas dia, boleh masuk tekak takde berapi sangat. Tapi memang sedap.

Manakala menu Beef Dolsotbap atau dikenali sebagai bibimbap, nasi campur korea. First kalau dapat memang kena gaul dulu. Memang tak hairan kalau banyak sayur dalam nasi korea ni. Actually sedap je bibimbap ni cuma hampa kalau bukan kaki makan sayur memang bukan makanan korang haha. Kalau I, boleh masuk makanan korea sebab I hantu makanan korea hehe.



Total makam berdua tak sampai RM40. Minum air mineral, sebab tak rasa nak minum air manis pun. It's really like masa I kat Korea dulu, kalau nak kedai makan korea memang jarang dorang makan mintak air manis mesti minum air kosong je huhu. So next time, boleh cari terjah makanan korea yang lain kat penang pulak. Banyak lagi sebenarnya kedai yang belum p