Thursday, January 21, 2021

Shopee Haul : Drawer ala IKEA 4 tingkat

 

Salam Readership. Selamat datang ke entri racun shopee hehe. Kali ni Miela nak share benda yang best dan berbaloi beli Shopee. Hampa mesti tahu kan drawer ala IKEA memang famous, nampak cantik dan memang hot item kat Ikea. Tapi sekarang ni hampa boleh dapat di Shopee dengan harga lebih murah!

Korang boleh beli di kedai shopee bestworldcollection di link https://shopee.com.my/BEST-Tiigo-4-Drawers-Chest(White-Brown-Sonoma-Oak)-CH-8007-i.50333693.4048261115 sini ye.



Kalau promosi boleh dapat serendah RM122, tapi masa Miela beli harga RM128 + RM50 kos penghantaran. Sebab barang berat memang postage mahal sikit. Tapi still murah dan berbaloi beli. Masa beli, tak sampai seminggu pun tunggu, tup tup dah sampai. Penghantaran dorang hantar pakai The Lorry.


Masa barang ni sampai, memang memerlukan lelaki angkat benda ni. Sebab berat sangat. Better alamat post, guna alamat rumah yer. Sebab benda ni berat. Kalau hantar kat office, jenuh nak angkat huhu. Bila dah sampai rupa lebih kurang dalam gambar. So bila dah murah, makna kata kena pasang sendiri 💪 . Pemasangan ambik lebih kurang dua jam yer, ikut kecekapan. Seeloknya better lelaki yang tolong pasang yer 😆. Tapi penat memasang tu akan hilang bila dah jadi rupa drawer



Sekali padang macam drawer ikea betul


Ketinggian drawer tak setinggi Ikea punya drawer, tapi still boleh letak barang terutama baju budak-budak, barang makeup ke etc



Atas drawer boleh hias macam-macam bagi nampak lawa. Dari segi rupa dan betuk macam rak ikea sebenar. Tapi kualiti dia maybe tak macam Ikea  punya, so memang kena jaga elok dan jangan kena air. Sebab bila kena air, playwood akan kembang. Its okay sebab rak bukan letak barang basah kan. Tapi kalau sesuai dengan harga, so tak rugi pun beli.

2 comments:

  1. cantik juga drawer nie..sekali pandang mcm ikea lah..hehe

    ReplyDelete
  2. Shopee banyak perabot inspired ikea punya. Harga pun jauh lebih murah

    ReplyDelete