Hai korang. Finally I dapat handphone idam-idamkan sejak awal tahun ni iaitu Iphone 13. Ini kali kedua beli barangan apple di website apple sendiri, jika sebelum ni  Beli Ipad 8th Generation di website Apple Education . Proses dia lebih kurang sama je beli ipad sebelum ni. Diikutkan nak beli dekat switch ja, tapi out of stock katanya tunggu sebulan baru sampai, so I decide beli kat website apple sebab tempoh menunggu dua minggu sahaja!


Untuk order melalui website apple perlukan debit/credit kat ya,  cuma letak nombor kad sahaja untuk payment. Paling best order di website apple ni memang free delivery. Item iphone pula di post direct Apple Singapore. Untuk garis masa proses pembelian hari pembelian 14 October 2021, penghantaran pula 20 October iaitu 6 hari selepas order. Manakala parcel sampai pada 25 October 2021 kira-kira mengambil masa 11 hari untuk sampai. Untuk pengeposan iphone kali ini memakai courier UPS, alhamdulilah penghantaran bagus sampai elok barangnya.



Tadaa parcel dah sampai



Rupa depan



Rupa belakang



Camera pada waktu pagi


Camera waktu senja



Apa yang boleh I katakan tentang Iphone 13 dari segi design memang cantik like iphone 5 dulu -dulu dari sesi tepi pula, tambah pula ada ceramic shield memang nice giler. Untuk memang terbaik paling best ada cinematic untuk video. Bateri pula tahan lama, cuma perlu sekali charge sahaja untuk pengunaan sehari. Oklah I tak reti review lebih-lebih đŸ˜‚, sebab jauh giler nak compare handphone lama I Iphone 8 plus convert Iphone 13. Lupa untuk harga iphone 13 RM3899 sama jer harga dekat mana-mana kedai, malah beli di website apple free delivery.

Apa I boleh suggest sebelum beli pastikan sediakan casing siap-siap yer sebelum beli untuk perlindungan handphone lebih selamat. Sebab buat masa sekarang memang susah nak jumpa casing iphone 13 kat kedai sebab hanphone masih baru di pasaran.  Kalau boleh beli dekat shoppe di link https://shp.ee/2r27i9f . Serious casing memang best dan tebal. Btw, boleh juga tonton video unboxing tiktok dibawah yer








My early birthday gift ☺️ ##unboxingiphone13 ##iphone13

4 Comments

  1. Wahhh , lamaa dah aim iphone ni tau tapii tulahhh haha

    ReplyDelete
  2. wahh bestnya! alhamdulillah.. dpt iphone idaman hati.. =)

    ReplyDelete
  3. wahhhhhh bestnya dapat beli iphone. kite lebih suka android, tak reti guna apple haha.

    ReplyDelete