Tuesday, May 17, 2011

Nur Kasih The Movie VS Karak


Dalam bulan banyak betul filem yang best2. filem buatan malaysia yang best pada bulan nie ialah Nur Kasih The Movie dan Karak.Agak-agak yang mana bestnyer?


Nur Kasih The Movie

Nur Kasih The Movie adalah sambungan daripada drama nur kasih yang ditonton 4.5 penonton(kalau tak silap la). Filem nie pasti menbuatkan korang menangis, so kalau nak tengok bawa tisu banyak-banyak tau,hehe. Filem nie berkisar kehidupan Nur Amanina, Adam dan Aidil selepas enam tahun. Aidil yang sememangnya seorang lelaki yang tabah kini meneruskan hidupnya bersama dua anak kecilnya tanpa isteri tercinta disisi. Adam yang mula menjumpai jalan lurusnya, berusaha untuk mngekalkan laluannya tanpa menyimpang lagi dan Nur Amina, seorang gadis suci ini semakin kental melalui cabaran hidup sebagai seorang isteri.


Karak

Filem nie menampilkan hero melaya iaitu shahir(favourite nie), kilafairy dan Shera ayoib. Nie merupakan filem seram pertama daripada KRU Studio. Hantu dalam filem nie memang lain daripada yang lain tau. Lagipun filem berdasarkan kisah benar pasal lebuhraya karak. KaraK mengisahkan 4 pelajar kolej yang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuantan. Mereka mengalami kesesakan luarbiasa di lebuhraya Karak dan bernekad mencari jalan alternatif iaitu melalui jalan lama tanpa menyedari keputusan ini bakal merubah kehidupan mereka selama-lamanya



p/s: Dua-dua best..tapi panggung wayang jauh dari rumah cik mila, so tak dapat tengok melainkanbeli astro first. Kalau ada rezeki boleh la tengok kat pawagam tuh.hmm...

Queenpink lucky follower






ok cik mila nak join contest nie...jom tengok syarat2nya....

  • LIKE page ini http://www.facebook.com/pages/Lens-Mania/191076564268491
  • Kemudian pergi ke ke link ini dan klik LIKE juga
  • Follow blog QueenPink dan blog QUEENPINK
  • Informkan kat komen FB yang anda dah vote Queenpink
  • Buat entri yang bertajuk "Queenpink lucky follower" dan letakkan banner wajah Queenpink yang di atas ini di entri dan sidebar blog anda berserta dengan link sekali ye
  • Bila dah siap,tinggalkan link anda kat komen entri ini dan sertakan sekali ID FACEBOOK anda
  • Cabutan akan dibuat secara manual dan akan dicabut oleh Queenpink
  • TARIKH TUTUP : 18 MEI 2011 JAM 12 TENGAH MALAM

-sumenya saya dah like....harap2 dapat la hhehe

Sunday, May 15, 2011

Aku sedih markah bm karangan teruk..:(

http://www.emocutez.comSebenarnya lama dah cik Mila nak update, tetapi tiba-tiba cik mila terkenang dengan markah bm karangan teruk la bagi cik mila..markahnya ialah 6*...teruk tak?Paling teruk spanjang jawab soalan karangan nieh, tak pernah pun dpt 60 lebih. Padahal cik mila jawab soalan no 1 DEMENSI DIRI..seday sangat dpt markh bm1 tauhttp://www.emocutez.com, lepas hari tu cik mila cari kat goggle, cari tip menulis karangan dengan baik, banyaklah kat situ..takpa markah yang teruk tu boleh dijadikan pemangkin untuk berjaya. Betul tak?. Cikgu ada la komen kat cik mila pandai tulis cerpen, tetapi kenapa markah karangan teruk?http://www.emocutez.com. Sebenarnya start tahun ni cik mila nak berhenti tulis cerpen buat sementara, lepas spm baru sambung balik pastu letak hasil karya kat blog nie. Sebabnya rasa-rasanya semua kawan cik mila kalau jawab soalan bahagiaan B mesti no 1, 2 atau 3. Soalan no 5(cerpen) tak de pun yang jawab, so cik mila berhenti la. Lagipun cikgu galakkan buat soalan 1, 2 atau 3. Lagipun Cik Mila tak rasa cerpen cik mila bagus sangat la, tapi ok. la. hMM, Apa pendapat korang?http://www.emocutez.com