Wednesday, May 01, 2013

Tamat sudah Program Matrikulasi Satu Tahun Sesi 2012/2013



Salam readership. Wahai pembaca blog ini sekalian, dengan ini saya ingin memberitahu bahawa secara rasminya saya sudah tamat menjalani program matrikulasi perakaunan satu tahun sesi 2012/2013. Yahooooo! bestnye :D. Alhamdulilah.. Tak sangka berjaya juga habiskan study kat matrik. Rasa sekejap sangat, lepas bolehlah buat ladang anggur kat rumah sementera tunggu tawaran UPU, haha.

Habis last paper ekonomi, terus blah dari kmpk. Bukan tak sabar, tapi sebenarnya tak nak nangis kat situ. Sorry kawan-kawan tak sempat jumpa : /. Jawab paper terakhir tu dugaan banyak sikit, fikir balik je memanjang, kritikal subjek pula tu. Tak tahulah pointer jadi macam mana nanti. Apa-apa pun semua benda dah lepas, jangan di kenang.

Hidup kat matrik sebenarnya best, best sama macam zaman sekolah dulu. Most of student banyak sama umur dengan kita. Sebab hampir setiap masa berhadapan dengan dorang ni, dah nama pun duduk tinggal dalam asrama.

Akhir kata, Miela pasti akan rindu KMPk. Tahniah KMPk, kerana banyak mengubah hidup saya. And I will miss you to all my friend ex-student KMPk ;"). Semoga ukhwah kita tidak tamat di matrik, tetapi hingga hujung nyawa.

Gambar last day di matrik. *sebelum ambil exam untuk last paper



Kalau rindu dorang, suka dengar lagu ni walaupun
ramai tak berapa suka sangat lagu ni, hehe.

Friday, April 05, 2013

Mula rasa sedih



Memang boleh dikatakan tiap-tiap hari jumaat Miela akan update blog. Yes, waktu macam ni je free. Kalau hari kuliah memang tak da masa nak update blog. Tak kisahlah, tapi sedar tak sedar Miela tinggal seminggu je kuliah then study week, exam lepas tu say  bye bye  to KMPK.

Betulah orang cakap hidup kat matrik kejap je. Rasa semalam je baru daftar matrik, haha. Dah mula rasa sayang kat kawan-kawan. Dulu mula-mula cakap "bilalah nak habis matrik?". Tapi sekarang terasa berat hati nak menghabiskan masa di sini, cepat sangat masa berlalu. Memanglah lagi separuh hati ni rasa tak sabar sangat  nak jadi penganggur balik (habis matrik), tapi err tak tahu nak luahkan rasa di hati kat sini macam mana?. Mixed feeling maybe?

Alhamdulilah matrik banyak mengubah hidup saya. Tak pernah masa sekolah study sampai lewat malam. Tak pernah Miela angkat air sampai ke tingkat dua, tapi kat sini telah menjadi realiti gara-gara takda air kat matrik. Daripada jarang cakap kat depan orang, sekarang selalu cakap sebab selalu kena present. Tak pernah dulu berlakon, tetiba berlakon Itulah orang cakap jauh perjalanan, luas pemadangan. Dari Kuala Kurau sampai ke Gopeng. Banyak jumpa macam-macam jenis kawan :). Dari pelabagai pelusuk dan loghat, kadang-kadang terikut gaya percakapan mereka. Untuk adik-adik yang dapat result SPM. Kalau nak masuk matrik sangatlah dialukan. Tak rugi pun, matrik mungkin mengubah hidup anda. Percayalah

Saturday, March 30, 2013

Entri Bergambar: Mencanting Batik


Hello? tak da orang ke?. Eh eh lupa pula nak bagi salam, salam readership. Dalam beberapa hari lepas kan, anjaran unit dinamika A3T12b telah mengadakan pertandingan mecanting batik. Patutnya pertandingan ni berlansung pada bulan lepas, tapi disebabkan macam-macam masalah nak buat benda ni, banyak sangkutnyer. Tetapi akhirnya berakhir dengan kepuasan setelah banyak halangan ditempuhi :D. Tahu kah anda, Miela selaku SU sudah banyak kali paper work pertandingan kena reject. Tapi tak apa, akhirnya berjaya jugak

Projek ni kira boleh dikatakan berjaya jugaklah walaupun bajet mahal sikit. Baru berapa hari, dah full nama peserta. Projek kelas A3T12b berkerjasama dengan Kilang Fauzi Batik. *ala-ala menulis report gitu*. So kalau nak buat tempahan batik, buat lawatan atau sewaktunya hal-hal batik. Bolehlah hubungi Kilang Fauzi Batik. Pertandingan mencating batik memang dihandle oleh kami.



Nampaknya peserta tak sabar mecanting batik. hehe

*iklan: Si Faiz bagi taklimat macam nak ajar orang bersenam

Abang demonstrator bagi tunjuk ajar cara mencanting batik. Canting batik bukan
macam melukis atas kertas lukisan

Tekun nampak gayanya

I love Kmpk

Semuanya berbakat. Tak tahu nak pilih yang mana satu

Adik-adik kalau masuk kmpk, kalau nampak tiang ni ingat akak
tau. Sebab nama akak ada kat tiang ni.

Sempat lagi nak bergambar

Pandangan dari bawah. Look nice

With AJK publisiti pertandingan, Sya

Pesyarah dinamika, Pn Roshidah dengan Bendahari projek, Khai.


Lagi hasil cantingan batik

Saat diumumkan nama pemenang

Hasil cantingan batik oleh para pemenang. Cantik kan?


Nota: Ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada Pn Roshidah, pesyarah unit dinamika kami sebagai penasihat projek kami dan juga Kilang Fauzi Batik sudi berkerjasama dengan A3T12b. Tak lupa juga ketua projek, Luqman , penolong ketua projek Ina dan lain-lain. Tak sempat nak mention, hehe. Sekarang fokus untuk PSPM2 pula yer.