Hiking Gunung Semanggol

Salam Readership. Terlalu lama rasanya tak mengupdate entri. Kisah hiking Gunung Semanggol dah lama sebenarnya. Kitaorang pergi masa bulan 4 hari tu. Sekarang dah masuk bulan 9, lamanya peram cerita đŸ˜‚. Actually Gunung Semangg…

10 Lagu Nasyid Popular Zaman Sekolah Dulu

Salam Readership uolss. Miela masih ingat zaman sekolah dulu masa darjah 2 3 lebih kurang, masa tu lagu fenomena nasyid memang popular sangat. Channel tv 1 selalu dok tayang lagu nasyid , kalau tak silap siap ada carta nasyid la…

Jungle Trekking di Taman Negara Pulau Pinang

Salam Readership uolss. 11 March yang lalu (dah sebulan dahhh) Miela dengan sahabat-sahabat officemate telah ke Taman Negara Pulau Pinang untuk berjungle trekking disana. Ini termasuk kali ketiga datang ke Taman Negara. Nampak t…

Green Soy Bean Edamame dari 7eleven

Salam Readership. Korang pernah tak makan kacang soya hijau jepun a.k.a edamame ni?. Taktau mood terlebih rajin nak review semata-mata "sepeket" kacang soya hijau. Dulu-dulu nampak benda ni tak rasa nak makan pun. …

Review Buku 27 Hari Untuk Move On By Faiz Ibrahim

Salam Readership. Kali ni macam excited sikit nak review pasal bestnya buku 27 Hari Untuk Move On. Actually sebelum ni Miela pernah nampak buku nie beberapa kali kat bookstore. But I think " Hmm buku tu bukan untuk aku, seb…

Penang Cat Studio & Spa, Bayan Baru Penang

Salam Readership. Dua minggu lepas Miela berkesempatan melawat ke Penang Cat Studio & Spa, Bayan Baru Penang. Sejujurnya ini kali kedua Miela pergi. Untuk kali pertama Miela pergi time tu sebelum beberapa hari nak konvo. Aft…

Cara transfer duit dari CIMB ke bank lain mengunakan CIMB Cliks

Salam Readership. Miela agak bersemangat sikit untuk update entri kali ni. Mana taknya, lately trafik blog meningkat disebabkan entri tutorial transfer duit ni. Dulu Miela pernah update cara transfer duit dari BSN ke bank la…