Sunday, November 17, 2019

Resepi Sandwich Butter Kaya

Salam Readership. Hari ni Miela nak share resepi paling mudah dan senang nak buat, sumber dari Facebook. Walaupun mudah tapi memang sedap. Kebetulan Miela buat sandwich butter kaya untuk makan-makan dengan officemate, disebabkan takde masa nak memasak mengalahkan mak yang ada 6 anak 😂. Alhamdulilah memang cepat je habis dorang makan. Memang laku. Kalau nak tahu resepi dia jom baca sampai habis.




Bahan-bahan
1 Bungkus Roti  Gardenia Coklat Kismis
1 Bungkus Roti Gardenia Butterscotch
Plata (Sepatutnya butter, Plata pun boleh)
Kaya



Cara-cara:




1. Sapu roti butterscotch dengan plata, 2 dua lagi sapu roti kismis coklat dengan kaya.
2. Susun roti lapi-lapis dengan selang warna ikut korang suka. Kalau Miela buat tiga lapis. Ikut kreativiti nak buat berapa lapis yer.
3. Telangkupkan roti dan potong segi tiga.



Dah siap. So mila buat nipis sikit dari resepi sebenarnya, senang nak makan haha. Kalau tebal tu rupa macam kek juga. Mudah sangat resepi ni 4 bahan je. Dan rasa memang sedap sangat. Memang tak cukup kalau sebijik je. Korang kena cuba okay.

2 comments:

  1. cantik pulak nampak combination 2 types of bread ni..
    thanks for the idea

    ReplyDelete