Sunday, December 08, 2019

Makan di Mykori Bayan Baru, Penang

Salam Readership. Dah lama tak update blog. Susah nak cari masa nak update blog sibuk part time bisnes, kerja pula sekarang cuti sehari je. So sekarang I curi masa nak update walaupun cerita bulan lepas punya cerita hihi.

Actually kan I dah lama teringin nak ais kacang Jepun tapi masa tu takde kat penang. Bila dah ada kat Penang tak pergi-pergi pun. Lastly after a few month baru pergi. So I pergi Bayan Baru punya kebetulan dekat juga dengan rumah sewa kawan I tu.


Tempat dia tersorok sikit, jenuh cari last-last pakai waze terus jumpa. Sebab Mykori dekat belakang jalan. Masa kami pergi tak ramai orang, mungkin sebab masa tu tengah bulan kot haha.

Kalau nak order dia kena pergi kat kaunter terus, pastu bayar and ambik nombor. Macam kita pergi dekat Tealive juga. I tought makan MyKori tapi harga pun berpatutan kalau ambil ais kacang mini. Menu-menu kat MyKori korang nak usha boleh ke klik MyKori Menu


Untuk 3 dishes, total RM33 je. Cukup makan untuk dua orang sebenarnya walupun ambil hat kecik.


First yang ikan tu, nama dia Chicken Slice & Cheese Teriyaki harga RM7 tu isi dia slice ayam campor cheese memang sedap. Second tu my favourite sampai hari ni tak boleh move on tu, Kenko Kakigori ambil hat yougurt memang sedap dan menyehatkan. Harga RM13 penuh dengan kacang dekat mangkuk tu. The last Chocoreo Kakigori ais kacang Jepun perisa oreo coklat memang sedap, Ice memang halus, kongsi dua orang pun cukup.



Sambil tu sebelum nak makan sempat lagi bergambar hihi. Jadi kalau korang nak try Mykori boleh ke website atau ig Mykori untuk tahu lokasi berdekatan dengan rumah korang. Siapa yang pernah or belum makan desert dekat MyKori bolehlah komen dekat entri di bawah yer.

2 comments:

  1. boleh la terjahhhh.. lama dh nk mkn.. kt penang skrg ada 3 branch

    ReplyDelete
  2. Saya pernah try sekali. Bagi saya sedap makanannya. Tapi kalau makan sorang, memang x habis. Kena share dengan orang lain.

    ReplyDelete