Tuesday, December 24, 2019

Review Susu Pisang Nilofa

Salam Readership. Finally secara tak sengaja dapat juga merasa Susu Pisang Nilofa ni. So kali ni buat entri ringkas tentang Susu Pisang Nilofa. Kalau korang nak tau harga dia cuma RM4.90. Bagi Miela murah berbanding susu pisang berbanding yang Korea punya yang ada kat Malaysia ni. Susu senang je nak dapat, cari kat social media agent terdekat dengan rumah hampa Insyallah boleh dapat.


Dari segi packaging nampak menarik. Jarang-jarang packaging air minuman manis warna biru terang macam ni, tapi dia still ada attraction tersendiri. Pastu nak pegang macam best je. Hat packaging depan ada tulisan Korea, banana uyu means susu pisang.


Belakang packaging ada detail kandungan dalam susu pisang. Kena teliti dekat arahan simpanan yang susu ni kena habiskan dalam masa 24jam selepas dibuka

Selepas minum
Waktu Miela minum dalam lepas bukak puasa. Susu pisang Nilofa ni sedap tapi dia macam tak memenuhi expectation maybe Miela memang hantu susu pisang Korea. Miela sebelum ni memang banyak minum susu pisang Korea, ataupun rasa tersebut dipengaruhi dengan perasaaan tak boleh move on feeling minum susu pisang masa kat Korea haha. Susu Pisang Nilofa memang rasa sedap dan rasa pisang memang kuat cuma rasa sesoft or creamy sikit macam susu I dah biasa minum. Pastu I tak rasa addicated nak minum lagi huhu.

But ada kawan-kawan dah minum sama Miela, kata sedap dari susu pisang Korea and rasa nak repeat sebab murah. Maybe susu ni lain sikit sebab campoq vanila kot. Tekak orang lain-lain kan hehe. Tapi jangan salah faham, Susu Pisang Nilofa sedap cuma tahap kepuasan I tak sampai huhu. Tapi korang kena lah try susu pisang versi Malaysia ni okay.

4 comments:

  1. xmerasa lg susu pisang lofa ni..
    xtau la rs mcm mls nk beli.. haha

    ReplyDelete
  2. Tak pernah cuba lagi. Pernah cuba brand lain tapi bagi saya kombinasi pisang dan susu macam pelik sikit😅.

    ReplyDelete
  3. xpenah try lagi nilofa punya susu pisang, cuma da try yg korea punyer jer..mcm dap jer..

    ReplyDelete