Sunday, April 04, 2021

Beli Ipad 8 th Generation di website Apple Education

Finally selepas melihat berpuluh-puluh video unboxing Ipad 8th Generation, kini Miela dah berjaya memilik sndiri ipad tersebut. Pada mulanya nak beli walk in kat kedai je tapi sebabkan mostly kedai Switch out of stock. So, Miela beli website Apple Education dengan harga student less than RM100 dari harga asal.





From RM1869 jadi RM1769 jimat sebanyak RM100


Bila order website Apple mengunakan  pakai debit/credit card, just masuk nombor card sahaja. Awal purchase memang tolak duit dalam akaun tu. But 2 weeks dia refund balik I don’t why so terus call centre dia. Rupa-rupanya masa ship nanti baru dorang tolak duit balik.

Tempoh untuk menunggu Ipad order melalui website agak lama hampir sebulan walaupun tak engrave nama. Tapi better Ipad tak engrave supaya nanti kita nak jual balik lagi mudah. Walaupun agak lama, penantian agak berbaloi memadangkan boleh dapat harga less, tambah pula memang kedai takda stock so option dia order secara online.

Sampailah minggu keempat dapat message dari Apple yang ipad tu dah delivery dari Singapore. So proses mengambil masa kurang dari seminggu. Penghantaran di hantar by dhl, memang selamat dan Ipad yang nak delivery  diletakan di tempat tempat duduk pemandu, supaya elok je sampai. Takdelah tunggang terbalik ipad tu.


Tadaaa sampai ipad



Okay I letak accessories yang beli kat shopee, so nampak mini laptop. 


Jadi uolss kalau nak tengok I unboxing ipad, boleh tengok tiktok I dibawah. Jangan lupa follow sekali tau kalau nak tengok content yang lain. 


Unboxing my new ipad ##unboxingipad ##ipad8thgeneration ##tiktokmalaysia

♬ On The Ground - 로제 (ROSÉ)

No comments:

Post a Comment