Sunday, June 12, 2011

Lirik Aishiteru-OST Cinta MELODY


Lama betul tak update blog, korang tahu kan kalau lagu bulan nie lagu Aishiteru, lirik bulan nie tajuk yang sama jugak.. Lagu nie memang top la..Jom kita tengok liriknya......

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku

saat ku harus bersabar dan trus bersabar

menantikan kehadiran dirimu

entah sampai kapan aku harus menunggu

sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani

hidup dalam kesendirian sepi tanpamu

kadang kuberpikir cari penggantimu

saat kau jauh disana

ooo…


*)

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga

entah penantianku takkan sia-sia

dan berikan satu jawaban pasti

entah sampai kapan aku harus bertahan

saat kau jauh disana rasa cemburu

merasuk kedalam pikiranku melayang

tak tentu arah tentang dirimu

apakah sama yang kau rasakan


reff:

walau raga kita terpisah jauh

namun hati kita selalu dekat

bila kau rindu pejamkan matamu

dan rasakan a a a aku

kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh

terhapus ruang dan waktu

percayakan kesetiaan ini

akan tulus a a ai aishiteru


Bridge:

hapus sendiri pikiran melayang terbang

perasaan resah gelisah

jalani kenyataan hidup tanpa gairah

o…uo..

Friday, June 03, 2011

Copycats??Oh no

Ok Cik Miela nak bercerita cikit pasal copycats.Apa perasaan korang bila ada orang copy dari entri korang pastu paste kat dia tanpa credit ataupun mintak permission dari kita??tentu kita rasa marah kan?. Untuk pengetahuan semua kalau nak jadi blogger yang berjaya tak perlu nak copy paste dari blog orang. Hanya penulisan kita sendiri boleh menarik ramai orang untuk menbaca blog kita. Cik Miela bukan nak menburukkan orang tu, tapi nak bagi peringatan supaya tidak menjadi copycats. Memang Cik Miela geram sangat, tapi hati ini masih sabar. Kalau orang lain dah lama dikerjakan orang itu. Mungkin Cik Miela tak tulis peringatan jangan copy blog saya kat sidebar, tapi kena sendiri tahu la copy buat cara copy...Sengan nak mintakm permission tulislah dari sumber Cik mila berserta link blog Cik Miela. Kalau berterusan jadi copycats, orang lain akan cop awak tu blogger berbahaya.,huhu penat lah berleter, harap yang lain jangan jadi copycats tau!!

Thursday, June 02, 2011

Kisah Seorang Pemancing

Pagi tadi cikgu cik miela ada cerita tentang kisah seorang pemancing semasa kelas tambahan kimia. Best cerite tu.Korang nak dengar cerita kisah seorang pemacing tak? ok cik mila cerita:


Seorang pemancing memacing di suatu kawasan yang sunyi.Selama beberapa jam dia memacing tetapi tiada seekor pun dapat. Akhirnya selepas 3 jam memacing akhirnya dapat seekor ikan dan dia masukkan ikan ke dalam baldi. Si pemacing pun terus memacing selapas mendapat seekor ikan itu. Ketika dia memacing dia terdengar satu suara "hai orang memacing". Selepas dua tiga kali terdengar suara tersebut barulah dia perasan bahawa suara itu rupanya suara ikan di dalam baldi. Ikan itu beri tiga permintaan kepada si pemacing itu. Tetapi dia meminta 10 permintaan, ikan berkata dia hanya mampu beri 3 permintaan sahaja. Kemudian dia meminta 9 permintaan sehingga 4 permintaan kerana ikan itu menjawab jawapan yang sama. Setelah si pemacing itu berfikir, akhirnya dia setuju dengan hanya meminta 3 permintaan. Tetapi ketika itu ikan itu mati kerana menunggu jawapan si pemacing itu terlalu lama, Maka si pemacing itu menyesal kerana sikapnya yang terlalu tamak itu....


p/s: amacam best tak cite tu??so apa korang dapat dari cite tu..cer komen