Sunday, August 07, 2011

When say couple

Tiba-tiba je Cik Miela cakap pasal couple. Sebenarnya jelous tengok orang couple,haha coz single lagi.hehe. Ramai kenalan terdekat Cik Miela dah bercouple, tu menyebabkan Cik Miela berfikir " alahai, kenapa aku tak couple lagi". Ada jew orang nak couple cuma Cik Miela je tak mau sebab tak yakin dengan orang tu. Kalau boleh sekali jew couple pastu kahwin,ngee. Tak payah banyak kali putus. Mungkin Cik Miela terlalu memilih sangat kowt sebab tu single lagi. Entahlah taste Cik Miela yang macam mana. Nak yang macam Kasyah dalam Filem Lagenda Budak Setan ke. Nak macam lelaki macam Cha Dae Woong dalam drama korea My Grilfriend is Gumiho. Atau nak macam lelaki kayak Irwansyah dalam Filem My Heart(haha watak dia tak ingat pulak). Tapi bila difikirkan balik rugi lah couple awal,hmm.

My Heart

Kalau couple kalau boleh tak nak pakai istilah couple setakat teman tapi mesra dah cukup. Yelah, takut istilah couple tu menghalalkan perkara yang mungkar. Whateverlah, muda lagi masih jauh perjalanan. Dah Cik Miela oi jangan fikir pasal couple dah, ingat spm lagi 3 bulan lagi.

SPM JAMIN MASA DEPAN BUKAN COUPLE.

Saturday, August 06, 2011

Koleksi kad bulan ramadhan


Sempena bulan ramadhna ni Cik Miela nak share kad-kad sempena bulan ramdhan nie. Ni sumua cik miela cari kad goggle tau. Kalau nak ambil, ambilah khas untuk follower Cik Miela...











Friday, August 05, 2011

Apa akan berlaku jika Shahir AF8 berhenti??


Salam Ramadhan. Banyak berita di internet mengatakan bahawa Shahir AF8 akan berhenti bernyanyi dalam masa terdekat sekali gus merungkai misteri kehilangan Shahir. Sejujurnya, Cik Miela sedih tetapi Shahir ingin berubah ke arah lebih baik Cik Miela menyokong. Menurut cerita, Shahir berhenti disebabkan dianiaya oleh pihak tertentu. Katanya lagi Shahir akan mengikut jejak Sam Kamikaze dengan melibatakan diri dalam aktiviti dakwah. Kalau macam tu cuba korang fikir apa akan jadi jika shahir berhenti atau tak jadi berhenti dari industri hiburan.


Kalau berhenti

"Memang patut artis tu berhenti goisp rozita che wan je lebih" tu mungkin orang kata. Yang pasti Shahir sudah tentu banyak masa bersama keluarga dan mungkin dia akan menyambung pelajran nanti. Shahir akan jadi lebih alim. Tetapi Shahir begitu rugi kerana title JUARA AF8 kerana dalam masa setahun lebih Shahir dah berhenti. Sedangkan masa ujibakat beribu-ribu orang nak masuk AF dan nak jadi juara. Lagi satu dia sudah ramai peminat bahkan di dalam FB sudah mencapai setengah juta fans.


Kalau tak berhenti

"Ceh kata nak berhenti tak berhenti pun. Nak cari publisiti muruhan la tu" tu mungkin orang kata. Mungkin rata-rata peminat Shahir akan gembira mendengar berita ini jika Shahir tak jadi berhenti. Cik Miela rasa lebih baik shahir lebih fokus kearah genre islamik. Contohnya Maher Zain, artis dakwah yang berjaya. Jika Shahir jadi seperti Maher Zain mesti ramai peminat mengangkat Shhair sebagai idola dan artis contoh. Ini kerana remaja suka mngangkat artis sebagai idola mereka.


Apa-apun keputusan Shahir ia pasti akan mengubah hidup Shahir AF8. Sekadar pandangan dari gadis umur 17tahun,hehe.