Friday, February 21, 2020

10 Idea Hadiah Kahwin yang boleh beli di SHOPEE

Bila terlalu banyak undangan kahwin, pastinya ada keinginan nak bagi hadiah kahwin buat kawan-kawan atau family yang bakal medirikan rumah tangga. Tapi lama-lama tu takkan nak bagi hadiah sama jer?.Tambah pula bila takda masa nak keluar, sekarang semua boleh beli di online.

Jadi entri ni Miela nak share 10 Idea Hadiah Kahwin yang boleh beli di Shopee. Serius hadiah yang I suggest ni pun pernah bagi kat kawan dan kawan cakap memang suka hadiah tu. So baca entri ni sampai habis tau. Dan kali ni idea-idea lain dari hadiah kahwin kita biasa orang dok bagi.

1. Hanging stand

Link : https://shopee.com.my/12-Hooks-Hanging-Pole-Hanging-Stand-i.37017384.560918264

2. Hair Dryer


3. Ironing Board


4. Periuk Kukus


5. Mop


6. Rak Ikea


7. Pan Grill


8. Air Humidifier


9.  Rak Besi


10. Dapur Gas


Kebanyakan hadiah kahwin semuanya berpatutan dan sangat berguna untuk baru mendirikan rumah tangga. Kalau ada idea lebih boleh komen kat bawah yer. Bagi yang baru pertama kali guna Shopee boleh guna code baucer  CIKMI254 untuk dapat RM8 OFF untuk pesanan pertama kali.

Sunday, February 09, 2020

Cara dapat RM8 PERCUMA untuk Touch N Go eWallet



Seriuoslah dapat RM8 FREE lagi???, baru je dapat RM30 free. Uolss kalau nak tahu kena baca entri ni sampai habis tau. Hari tu dok nampak lalu kat wall facebook 7-Eleven Malayasia boleh dapat RM8 bila reload dengan nombor no pin yang depa beri. Mula-mula buat tak tau, last-last I try kot dapat.

Unfortunately Miela try memang tak dapat maybe sebab bukan first time user dan juga pernah dapat RM8 percuma masa awal-awal e-Wallet dilancarkan dulu. Tapi bila try kat kawan I dapat sebab dia baru download Touch N Go e-Wallet tahun ni. Jadi hampa kena try tertutamanya baru guna kotlah dapat hehe.


Cara-cara untuk dapat RM8 PERCUMA:

1. Buka apps Touch 'n Go eWallet
2. Tekan Reload
3. Pilih TNG reload pin
4. Masukan code " TNGJG7N1"

p/s; Boleh cuba mana tahu dapat, lepas beli barang 7eleven tu. Kalau dah berjaya buat jangan lupa komen. Kalau tak dapat bukan rezeki hehe

Sunday, January 26, 2020

[KINI TRENDING] - #CoronaOutBreak di Twitter




Virus Corona semakin mencetuskan kebimbangan seluruh penduduk dunia, semakin hari semakin banyak angka yang dijangkiti meningkat. Malah negara terlibat bukan sahaja China, Thailand, Japan, South Korea, Singapore termasuk Malaysia.

Virus Corana dipercayai bermula disebuah pasar yang menjual haiwan eksotik untuk dimakan, dikatakan punca terjadinya wabak virus di Wuhan. Mengikut data sehingga hari ini sudah 41 kematian dicatatkan. Bagi nak tahu apa perkembangan terkini tentang virus corona, Miela share sedikit tweet yang popular tentang #CoronaOutBreak.



dikatakan pemandu uber di China mengambil langkah berjaga-jaga dengan pemakaian pakaian tertutup dan menyediakan hand sanitizer bagi mengelakan wabak berjangkit



Cara memakai mask yang betul



Suasana panik di China disebabkan virus Corona



Infographic Virus Corona sehingga 26 Jan 2020 


Pembinaan Hospital segera dalam masa 6 hari demi menampung pesakit wabak virus corona 

Dan banyak berita tentang virus corona. Jadi untuk masa sekarang cuma kita boleh jaga berjaga dengan sentiasa menjaga kebersihan dan kurangkan aktiviti luar. Marilah kita berdoa semoga wabak corona akan dapat penawar secepatnya daripada terus merebak.