Thursday, September 16, 2021

Pengalaman Swab Test PCR di BP Healthcare under MyEG

Dua hari lepas baru sahaja Miela selesai swab test PCR di BP Healthcare, Parit Buntar. Menariknya swab test di buat sangatlah murah pada harga RM150 sahaja under MyEG. Cara nak dapatkan swab test murah kena apply website MyEG. Tempahan dibuat mesti dibuat 3 hari sebelum swab test, agak ambil masa yang lama untuk buat appointment tetapi harga berbaloi dan result PCR semamangnya puas dengan accurate 99%


Selepas buat appointment di website myeg, dalam masa 24 jam agent myeg akan call untuk confirmkan tarikh, dan situ nanti dorang bagi kita borang untuk kita isi. Kemudian baru dapat ticket pergi swab test nanti

Email confirmation untuk swab test


Kemudian pada kejadian, BP Healthcare call untuk tanya plat kereta, ini kerana proses swab test di buat secara drive thru. Masa sampai tu awal 10 minit, dah proses tak lama tak sampai 10 minit pun. Layanan pun bagus tak sakit sangat masa swab test.

proses swab test secara drive thru


Manakala keputusan dikeluarkan ambil masa 25 jam, dari masa swab test pukul 10.30 dan keputusan keluar dalam masa 11.30 pagi diberikan melalui email. Alhamdulilah keputusan result negatif covid. Proses swab test dengan BP Healthcare tersangatlah smooth. Memang recommended untuk swab di BP Healthcare ni


Resepi Mentai Rice Mudah Guna Bahan Yang Ada

Sebenarnya nak buat mentai rice tersagat la mudah, tambah-tambah ada Air Fryer sangatlah mudah. Jangan risau kalau takda bahan, boleh ganti bahan yang lain. Contoh takda isi ayam boleh ganti dengan nugget atau isi ketam. Yang penting sos kena ada. Jom kita review resepi metai rice


Bahan-bahan

- Nasi sushi atau boleh guna nasi biasa

- Perasa

- Isi ayam/isi ketam/nugget

- Sos cili

- Sos tomato

- Mayonis

- Serbuk seaweed jik ada

- Minyak Bijan


Cara-cara

1. Gaulkan nasi dengan perasa. Optional untuk letak minyak bijan atau seewead untuk lebih sedap dan lembut.

2. Untuk isi pastikan masak isi ayam/ketam atau nugget. Racikkan atau potong halus untuk taburkan atas nasi

4. Untuk sos ratio sos cili, sos cili, mayonis dalam 2:2:1 . Kalau nak pedas sikit boleh letak serbuk cili. Dan gaulkan semua

5. Selepas sos digaul, ratakan sos atas isi. Masak dalam air freyer dalam 10 minit suhu 180c


Juga refer cara masak mentai dalam video tiktok dibawah


@khaleeda_nasuha

Resepi Mentai Rice.Mintak copy link je koranggg.pewlishh🥺#Fyp #fypシ #fypdongggggggg #MYFoodie #Foodreview #Resepiviral #viral #mentairice

♬ Starlight - CHA NI (SF9)


 


Tadaaa siap dah mentai rice, senang nak buat. Sedap pun sedap

Sunday, September 05, 2021

Entri Cuci Mata: Casing Shopee Unik dan Lawa di Shopee

Shopee memang menjadi pilihan e-commerce di hati rakyat Malaysia dengan banyak pilihan barang-barang menarik dan juga harga banyak sangat berpatutan. Entri bergambar kali ni nak share casing unik terutamanya untuk penguna Iphone, boleh dikatakan nak cari kat kedai memang susah tapi mudah beli di Shopee. Plus harga memang murah, boleh borong lagi!


Casing handbag, siap boleh letak barang kecik lagi link: https://shp.ee/ffqiefx



Casing boleh main game sekali 2 in 1. Bukan hiasan semata2, mmg boleh main game kat belakang. Tak percaya tgk review! https://shp.ee/3b9knyh?smtt=0.0.9


Casing bentuk sport car model real , nampak smart https://shp.ee/fq89zuf


Casing yang boleh letak card dekat belakang https://shp.ee/axwa5vm?smtt=0.0.9


Casing bibir, kalau selfie mirror memang lawa https://shp.ee/cb9bwaf


Casing comel ada bulu2, geram tgk 😍😍 https://shp.ee/negqqqz


Yang ni casing siap ada ring light, nak selfie tempat gelap pun tak pa https://shp.ee/xnwqqef


Casing bentuk handphone Nokia lagend https://shp.ee/fdquxs5


Macam beli kt aeon pulak, siap ada steak dgn sayur 😆 https://shp.ee/udzga4z


Pakai casing tapi design macam tak pakai casing. Rare https://shp.ee/qzip4ih


Ganas sikit casing macam ni https://shp.ee/s8h9z4t



Dan banyak lagi casing-casing handphone yang menarik di Shope, boleh cuba cari di Shopee. Nak tahu barang-barang menarik di Shopee jemput like Page Shopping Apa Hari ini ?