Wednesday, January 11, 2012

Tutorial: Cara nak block rakan di Facebook


Cik Miela nak ajar korang cara nak block rakan dalam FB. Sebenarnya ada 2 3 rakan cik miela tanya macam mana nak block rakan FB nie. Rasanya cik miela dah terangkan kat mereka tapi still tak faham. SO, melalui medium blog nie, cik nak ajar cara block rakan nie lagipun senang sekali ada gambar. Benda nie simple je, tak sampai seminit, kalau internet laju la. Tujuan meblock rakan FB ialah unntuk mengelakkan rakan FB anda menadd anda lagi sebagai rakan dan mengelakan anda diganggu oleh individu FB tersebut. Kalau report pulak, anda meminta agensi FB untuk mendelete akaun individu tersebut. Tapi block pun dah cukup, cian pulak nanti kawan FB yang anda tak suka kena tutup akaun.

1. Mula-mula pergi ke FB profile yang korang nak block tu. Klik benda macam seting tu dan muncul la macam dibawah nie Untuk pegetahuan semua FB profile dibawah nie cuma pratonton je, tak de niat pun nak block. Better korang unfriend la dulu ok?.


2. Lepas tu muncul benda alah nie. Klik yang atas. Lau yang bawah tu untuk report


3. Senangkan?. Sekarang dah takde orang yang menyakit hati ganggu lagi,huhu.

No comments:

Post a Comment