Saturday, December 29, 2012

Meja Belajar

Semangat mengupdate blog tetiba je muncul selepas menbaca blog Fatin Liyana. Memang selalu jugak follow story kak Fatin Liayana. Cara dia tulis eh bukan, sebab blog mana boleh tulis guna pen atau pensil bak kata Saudi, sebut taiplah senang cite. Perghh memang best ayat-ayat dia. Suka tengok blog yang entri guna ayat bersahaja je tak payah guna ayat-ayat skema sangat. Nanti bosan.

Ok ok ok, tujuan Miela update entri ni sekadar nak tunjuk-menunjuk study table Miela kat Kmpk ni :P bukan promo untuk sellling eh,. Tahulah meja study meja hak kerajaan Malaysia, yang tak seberapa sangat. Tapi meja nilah nak study, nak makan, nak main laptop dan hah meja nilah nak update blog pun. Thanks yea meja, hahaha.

Cantik tak cantik tak?


Ada basket, beg, meja, buku, segala benda dekat meja study tu. Meja Miela takdelah selawa meja-meja budak kmpk yang lain. Takdalah cantik, tapi asalkan tak nampak macam sarang tikus dah kira bagus. Hahaha

Laptop mesti ada.
Nampak serabut je charger laptop dengan charger fon

Buku-buku yang tersusun
Nampak tak nampak tak? (nampak ape? -,-'). Buku Muet, buku tutor, buku add math SPM pun ada. Ingat tak pakai ke buku SPM  bila masuk matrik? masih boleh digunakan lagi tahu?.  Kalau korang perasan buku yang hujung belah kanan tu buku tu bertajuk ' The Secret of Dajal'. Serius buku tu memang best, sesuai untuk kita sebagai manusia akhir zaman. Moga-moga kita dilindungi daripada fitnah dajal. Amin...

Softboard

Habis softboard dipenuhi oleh note, jadual, kelendar dan gambar. Note kalau letak depan mata senang nak ingat. Bolehlah korang nak follow tips ni untuk study.Then, gambar kelas pun ada kat softboard ni, hari-hari dorang tengok Miela study. Boleh jadi pembakar semangat gitu #Ehh. Kalendar pun ada, senang nak hitung hari bila nak cuti. Isk-isk orang menghitung hari nak exam, dia pula menghitung hari nak cuti.



Sekian sahaja story untuk hari ini

Friday, December 28, 2012

Perjalanan hidup sepanjang tahun 2012


Sekadar Hiasan


Salam Jumaat. Hari jumaat ni hari last untuk tahun 2012. Beberapa hari lagi nak masuk tahun baru, 2013. Sebelum tu Cik Miela nak bagi pesanan penaja, AMARAN: Anda dilarang masuk ke dalam tandas pada 31/12/2012 pada pukul 11.59 malam kerana anda akan keluar dri tandas tersebut pada tahun hadapan. Kenapa?, lu fikirlah sendiri bak kata nabil. Hehe.

Sepanjang tahun 2012 begitu banyak suka dan duka (ayat klise). Mestilah hidup dipenuhi dengan warna warni. Kalau hidup happy memajang pun tak best jugak, mesti ada konflik supaya menjadikan kita lebih matang. Sebesar mana pun konflik hidup Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Masa itu kan emas, so tak perlu buang masa lagi, Miela nak review perjalanan  hidup sepajang tahun 2012.

Anggur. Sedapkan?

Januari - Mac 2012
Hah time ni, time ni jadi penanam anggur. Tahukah apa itu penanam anggur?, menganggur sepenuh masa. Maklumlah masa tu lepas habis SPM, nak pergi PLKN tak dapat. Nak keja malas. So duduk terperap di rumah sajalah. Masa tu memang rasa bosan duduk rumah, tak tahu buat apa. Nasib baik ada Genie (Laptop) ni jadi peneman. Tapi pada masa yang sama hati berdebar-debar tunggu result SPM. Seram bin seram nak habaq. Last-last keluar juga result. Hah bila result keluar, soalan femes paling utarakan "Dik, dapat berapa A?". Nak sebut segan-segan jer. Apa-apa pun memang masa tu bersyukur walaupun A saya tak banyak, tapi yang penting saya ada A dihati saya iaitu ALLAH.

Matrik Perak aku datang!!

April - Jun 2012
Lepas dapat result, masih terus kehidupan di rumah lagi sementara tunggu tawaran U ke, matrik ke, poli ke. Ada satu peristiwa sekitar bulan 4. Berlaku gempa bumi lebih kurang 3 minit ke 5 tah. Namun gegaran tu mampu mebuatkan hati mila bergegar. Rasanya ramai yang dapat rasa gegaran tu kan?. Then, lepas peristiwa gempa bumi tak lama kemudian dapat tawaran Matrikulasi. Tapi biarkan dulu, tunggu tawaran UPU last-last tak dapat. Sedih. Nak tak nak masuk matrik jugak, ambil course akaun. Tu la, masa mohon dulu main-main ambil course akaun. Bila dapat, tak boleh nak tukar. Tapi saya percaya, ada hikmahnya di sebalik rezeki itu. Selepas terima tawaran, saya belejar di Kolej Matrikulasi Perak. Mula-mula masuk rasa nak keluar balik, tapi saya tetapkan hati kekal study disitu demi mak ayah jugak. Mereka galakkan ambil course akaun daripada tawaran U swasta course engineering yang saya minat dulu. Maka, saya terusklah perjuangan menuntut ilmu disitu.
Nak duit raya??

Julai - September
Bulan julai, dah masuk bulan ramadhan. First time berpuasa di perantauan. Eh perantauan lah sangat, setakat gopeng je pun :P. Sedih dan sedih tak dapat berpuasa dengan family tercinta, just lepas UPS balik kampung baru boleh. Hoho time tu jugak ada exam UPS, tak silap Miela 3 hari je. Then lepas ramadhan mestilah raya.   Miela raya sebagai remaja umur 18 tahun, takdelah raya macam budak-budak nak minta duit raya sana sini. Dah besar, rasa segan minta duit raya pun besarlah,hihi. 

Yes Cuti!!


Oktober - Disember
3 bulan terakhir apa yang saya telah lalui?. Hah MUET , PSPM, Cuti 2 minggu, masuk sem 2 dan lain-lain. Banyak sangat ceq nak habaq sebenarnya. Masa tu, Miela dah rasa betul-betul sesuaikan diri hidup di matrikulasi. Lepas exam PSPM, cuti dua minggu lepas tu masuk sem 2. Rasa tak puas je lagi cuti masa tu. Tapi apa boleh buat, tinggal satu sem je lagi. Sem terakhir pula kan. Hidup ni kena teruskan jugaklah. Belajar topik-topik yang makin mencabar. Ditambah dua subjek baru Dinamika dan Pendidikan Islam. Pendidikan Islam, memang bagus untuk student, tapi dinamika Miela penyegan sikit. Nak kena cakap-cakap, organize eventlah, persentlah. Kami rancang nak buat minggu kenali budaya Malaysia, tak tahulah jadi ke tak. Lagi.... hmm tu je kot. Pada waktu entri ni ditaip, bulan disember tak habis lagi. Hehe :D.

Friday, December 14, 2012

Siapa kata Matrik susah?


Sekadar Hiasan

Salam Jumaat. Wow tajuk macam kontreversi jer :P. Mentang-mentanglah pelajar matrik, memang nak backup matrik sendirilah. Siapa kata matrik susah?. Tak bermaksud Matrik tu senang gila. Kat mana-mana ada susah senang nak menuntut ilmu, janji niat kerana Allah. Tapi takdalah sesusah didengar sebelum masuk matrik.

Biar Miela jelaskan, yee memang matrik kena study hard. Tu dah confirmlah. Memang pada awalnya macam tu, tapi dah alang biasa tegal biasa dah boleh go onlah. Matrik belajar cepat gila, so pelajar kena ada insentif sendiri untuk mengimprovekan lagi otak tu. Kena rajin bertanya, rujuk buku rujukan semua tu. Actually kuiz kat matrik, banyak membantu. Sebab kalau takda kuiz, alamatnya nak dekat exam barulah study. Kuiz ni dapat detect apa part mana yang kita lemah. Markah wajaran untuk 10% je. Kalau markah kuiz low, janganlah frust sangat. Kalau pensyarah baik hati, dia touplah markah tu.

Matematik kat matrik susah?. Lagi susah dari add math?. Ye susah, tapi hidup kat matrik ni study study study je. Tak mustahil yang Add Math dia C time SPM boleh bertukar kepada A solid dalam result PSPM. Banyak kawan-kawan Miela  yang dulu add math cukup-cukup makan je, boleh dapat A solid dalam Math tak kiralah dia budak akaun or sains. Miela baru-baru dapat result PSPM 1 tak sangka Math dapat B+. Dulu UPS, D tahu?. Haa dari D ke B+. Bukan B- dan bukan nak menunjuk tapi nak bagi tahu kalau ada kemahuan di situ ada highway #Ehh.

Kalau dapat pointer rendah kena tendang?. Ya betul. Tapi janganlah fikir negatif, kalau kita berani mengambil risiko mana tahu ia berbaloi. Matrik program past track, zaman sekarang diploma susah nak dapat kerja. Jadi kalau berkamampuan apa salahnya ambil program past track daripada mensia-siakan masa dengan melepaskan apa yang kita mampu. Ok kalau bawah pointer 1.5 kena kick outlah. Pasti betul dan bukan 2.00 seperti korang dengar, saya budak matrik tahulah. Dan kalau bawah 2.00 pula bagi pelajar sains diturunkan kepada Program Dua Tahun (PDT). Tapi kalau rasa awal-awal dah tak boleh, baik keluar sebelum kena kick out. Jangan sampai bazirkan masa setahun di situ.

Ambil course akaun tapi tak ada basic?. Tu jangan risau, samalah Miela tak ada basic akaun tapi ambil course akaun kat matrik. Seperti Miela katakan tadi, study kat matrik cepat so kalau tak faham cepat-cepatlah tanya. Dan janganlah risau takanlah pensyarahl terus ajar akaun, mestilah start dari basic. Pensyarah matrik ni baik, mereka takkan biarkan kalau pelajar dapat pointer rendah, itu sebab mereka banyak buat program untuk pelajarnya. Buktinya, ramai budak yang tak da basic boleh dapat 4Flat. Mungkin sebab mereka tak ada basic, berusaha lebih daripada yang ada basic.

Kesimpulanya, ehhh macam buat ayat karangan pula :P. Kalau adik-adik nak masuk matrik, janganlah pedulikan apa kata orang yang matrik sesusah alam. Rasanya STPM lagi susah kot. Kalau rasa boleh, masuk je matrik. Kalau tak boleh keluar balik,hehehe. Untung masuk matrik, dapat duit elaun. Sapa nak bagi free?. Kalau kita usaha lebih, tak mustahil kita boleh mencapainya. Akhir kata, jangan takut untuk berusaha.

P/s: Pada waktu ini entri ni bajet kononya Miela dah habis Matrik padahal lagi 5 bulan lagi. Sedangkan sem satu baru habis, sem dua kena terus berjuang menuntut ilmu di matrik. Doakan Miela supaya boleh dapat 4Flat di sem 2 hee. Kalau tak dapat 4Flat, dapat maintain pointer yang semester satu pun jadilah. ^-^V


Thursday, November 22, 2012

Catch Me If You Wanna


Amboi blog orang tu dah aktif berblogging balik. Ini tak boleh jadi, saya nak update blog juga :D. Cuti yang tinggal 2 3 hari patut digunakan mengupdate blog biru ni. Alamak cuti nak habis, Oh My!!. Sedih cuti 2 minggu tak cukup. Wahai matrik ku sayang bolehkah tambah cuti untuk seminggu lagi?. Jawapan: Tak boleh!!. Redha jelah :(.

Kenal tak ayat " Catch Me If You Wanna"?. Kalau  tak minat korea, tak tahu la kan. Ini adalah baris lirik lagu TVXQ baru Catch Me. *mood korea. Dah lama blog biru ni tak dihiasi entri korea, so apa salahnya nak berkorea jap, hehe.

TVXQ

Actually Miela mula-mula tak kenal sangat TVXQ ni. Langsung tak minat, lainlah group lelaki korea macam CN Blue ke, SUJU ke Miela minatlah. TVXQ dua orang je pun, macam tak best jer. Tapi sejak tonton running man episode ke berapa tah yang baru-baru ni tetiba minat lagu dorang. Sekali dengar, wow macam best. Tarian lagu catch me memang gempak la. Dalam Running Man dorang menari atas rumput tau semata-mata nak bangunkan running man daripada tidur. Ala macam morning call IU pernah buat tu.

Catch Me

Suka tarian dorang ni. Tarian dorang nie di panggil tarian Hulk. Kalau tonton Music Bank, bertenaga sungguh TVXQ menari kat stage secara live pulak tu. Ditanya apa secret dorang sentiasa bertenaga kat stage, yelah tarian macam ni perlukan tenaga yang banyak. Jawapanya minum giseng merah?, -,-' apa tuh. Whatever lah, haha. 

Hulk dance



Tak payah cerita lebih lagi, apa kata layan video TVXQ yang baru nie. Enjoy!.


Sunday, November 18, 2012

In Shaa Allah

Dah seminggu cuti sem berlalu, lagi seminggu lagi cuti sem akan berakhir. So, gunalah masa sebaik-baiknya cuti 2 minggu ni. Kan bagus my holiday is infinity?. Bapak, tak belajar la kau, Miela?. Duduk rumah sepanjang masa.#EhLaritopik.

Sebelum lari lebih jauh dari topik baik Miela jelaskan apa topik hari ni. Cee waah main topik-topik macam tak sabar nak belajar balik :P. Today, nak share benda yang simple jer. Benda ni Miela jumpa kat dari muka buku berwarna biru siapa lagi kalau bukan Facebook.



See?. Sebelum Miela ni mengaku khilaf dalam tulis status ke termasuk juga entri dalam blog ni. Miela selalu tulis Insyallah tanpa tahu makna sebenar. Sepatutnya IN SHAA ALLAH, kerana kalau cantum berbawa masuk lain kalau dipisahkan bermaksud "dengan izin Allah SWT". Mulakan dari sekarang sama-samalah kita  perbetulkan daripada Insyallah kepada IN SHAA ALLAH.

Up to date : Pencerahan, sebenarnya Insyallah dan In Shaa Allah dua-dua boleh guna. Sorry kalau post ni megelirukan. So do worry la, dua-dua menbawa maksud yang sama :D


Thursday, November 15, 2012

Happy Birthday to me


Salam maal hijrah semua. Entri ni macam angkat bakul sendiri, haha. Sebenarnya semalam birthday Miela. Dan semalam juga ulang tahun buat kali pertama ambil SPM. Tahu lepas kan Birthday Miela jatuh pada hari first ambil SPM. Sampai bila-bila pun Cik Miela akan ingat hari bila Miela ambil SPM. Rasa baru
je lagi ambil paper BM, sekarang semua dah haluan masing-masing. Tahun ni Miela sambut bithday sebagai pelajar matrik pula,hehe.

Namun orang yang melahirkan Miela, juga tak lupa iaitu Mak miela sendiri. I love you mum. Kan??. Kau jangan ingat bila birthday kau, ingat diri kau je?. Mak kau kena ingat juga. So semalam adalah ulang tahun ke - 18. Takkan 17 lagi kot, hehe. Semalam hangout dengan kawan-kawan alang-alang dah lama tak jumpa kawan-kawan sejak dok kat matrik nie. Thanks yaw kawan, meraikan birthday girl ni kan.


Alolo mereka nie.


Hei ecah kau tengah berceloteh apa tu


Sekadar Hiasan, hakhak


Birthday Girl

Tu je gambar yang dipaparkan. Malas nak tunjuk gambar lain, biarlah rahsia bak kata Dato' Siti. Hehe. Kalau korang perasan memang tak da kek, sambut birthday dengan ayam Kentucy jer. Kek-kek ni tak perlu kan?. Yang penting memang Miela enjoy cuti ni. Penuh bermakna.

Thursday, November 08, 2012

Jodoh


Topik perbincangan kita hari ini adalah jodoh. Ececeh buat macam ala pengacara pula :P. Actually, sebenarnya i don't know how to start it. Tiba-tiba topik jiwang hari ni pula kan?. Eh Monday Couple??, Yeah Gary and Ji Hyo. Minat sangat mereka dua orang ni. Semalam tengok Running Man ep 118, sweet giler dorang nie. Chicha?. Gambar sekadar hiasan jer, belum masuk topik lagi nie. Hehe.

Saya sebagai gadis remaja yang nak meningkat naik pernah berangan "Siapalah jodoh aku yer?". Jangan tak mengaku korang pun ada terfikir jugak kan? Hah baik mengaku cepat. Normal la tu kalau pernah fikir perkara macam tu. Tiada siapa pun tahu, melainkan bila dah kahwin nanti. Sesungguhnya Jodoh itu Rahsia Allah. Walaupun dah bercinta berpuluh-puluh tahun, kalau bukan jodoh kita maka bukanlah. Meskipun terpisah jauh 7 benua, kalau dia jodoh kita maka dialah pemilik tulang rusuk kita. 

Lukisan saya. Sorry hodoh sikit :P

Hehe tengoklah. Bila bosan melanda diri,berangan lukis orang yang bakal jadi teman hidup. Walaupun saya tak tahu Dia itu siapa orangnya,saya  tetap menantinya. Mungkin saya pernah jumpa Dia dan mungkin jua Dia orang saya kenal atau saya tak pernah jumpa lansung. Dia adalah orang yang akan lafazkan "Aku Terima Nikahnya.....". Dia akan membimbing saya, Insyallah. Siapa pun awak sebenarnya, jika ada jodoh akhirnya kita akan bertemu juga.

Berkawan dengan orang lain. 
Bercinta dengan orang lain. 
Berkahwin dengan orang lain. 
Sebab apa??? 
Sebab jodoh itu rahsia Allah :)


Tuesday, November 06, 2012

Tamat Semester satu

Akhirnya, akhirnya. Secara rasmi saya mengumumkan semester satu bagi pelajar Matrikulasi sesi 2012/2013 sudah tamat. Haha. Yes!!.  Terseyum gembira keluar dari dewan peperiksaan. Habis exam siapa tak suka, kan?.  But jangan lupa ucap syukur alhamdulilah sebab dapat menduduki exam.

How about your exam? . Hah? don't ask me again. Sebenarnya malas nak fikir dah pasal exam ni. Sudah berusaha buat yang terbaik, yang lain tu berserah sajalah (ayat pasrah). Paper QA016, AA015, AE015 dan  AN015 sudah menjadi sejarah.Hah apakah kod itu, google sendiri la :P.  Nak kata yang paling senang ke yang paling susah mana-mana paper nothing to say. Asalkan boleh jawab dengan tenang pun dah ok :).


Ini ini ada slip exam saya. Tempat duduk bernombor 65. Maklumat lain terpaksa di rahsiakan (bajet berahsia) haha. Nampak tu lokasi di PERPUSTAKAAN, tersangat la special. Sudahlah berecon, kerusi empuk, meja besar perghh memang awesome lah. Exam dalam keadaan selesa walaupun dingin dalam keadaan berecon, huhu.


Ini ini adalah library kmpk sebelum disusun untuk PSPM 1. Eh lupa pula nak bagi tahu PSPM is Peperiksaan Semester Pelajar Matrikulasi. Ada orang kata PSPM tu Peperiksaan Singkir Pelajar Matrikulasi, isk jangan kata macam tu, ngerilah. Berbalik kepada cerita library nampak tak 2 meja tersusun?. Kalau dipecah dua boleh digunakan enam orang. Tapi bila exam satu meja untuk satu pelajar, betapa specialnya. Tidur atas meja pun boleh :P

Oh yaa, seronok tak terkira habis exam. Tapi sebenarnya bukan boleh balik rumah lagi sampailah hari jumaat. Sabtu ni Muet woi, test listening, writing and reading. Selepas selesai MUET boleh balik la ke kampung halaman iaitu Kuala Kurau. Tak sabar rasanya 


Tuesday, October 23, 2012

MUET: Speaking??


Memadangkan sekarang musim MUET sampai MUET pun dah jadi trending kat twitter, Cik Miela pun rasa nak taip entri pasal MUET jugak la. MUET atau nama penuh Malaysian University English Test for me sangat menakutkan. Susah kot, kat Malaysia Band 6 hanya beberapa orang je. Ok fine memang saya "Oh My English" tu sebab kata susah. Kawan Miela siap cakap Band 6 hanya untuk orang bermata biru,berkulit dan berambut perang mean that orang putih. Hello, orang Melayu dah maju, boleh je pakai contact lens kaler biru, rambut diwarna dan kulit pakai krim pencerah je, haha. Tapi band berapa pun dapat bukan bergantung kepada fizikal tapi bergantung kepada kefasihan terhadap English.

MUET pun masuk on trending

Sekarang musim sepeaking test for  MUET. Cik Miela?, sudah pada second day test, pukul 7.30 pagi . Awal gila kan?. Alhamdulilah saya dah lepas dah test sepeaking, tapi saya rasa tak dapat  buat dengan baik masa tu :'(. Sabar jelah, takpa writing, listening and reading ada lagi. Bolehlah cover sikit untuk speaking. Kalau nak tahu, sepeaking ni bergantung kepada isi yang diberikan bukan bergantung dia reti ke tak English ni. Even, orang tu english dia ok tapi bila dapat isi susah, susah dia nak huraikan. Dahlah masa preparation 2 minit, 120 saat je tau.

So sapa yang belum lagi doa-doalah dapat isi senang yer?. Doa tak cukup sebenarnya, orang kata practice make prefect. Anyway good luck siapa yang ambil MUET bulan ni dah bulan depan :).

Saturday, October 20, 2012

Entri bergambar : Semester satu



Salam readership. Sedar tak sedar semester satu dah nak habis. Just tinggal exam PSPM 1 dan test MUET . Macam baru je hari lepas orentasi (haha cehwah) tup tup dah nak exam. Aih? sempat lagi update?. Hehe, sekejap je (Ok fine). Oh yaa, semester satu dah nak habis lupa pula nak perkenalkan classmate Miela yang tercinta kat blog ni.

Biar Cik Miela menerangkan lebih lanjut. Classmate tutor Miela  asalnya 28 orang yang terdiri 8 orang lelaki, 20 perempuan. Nampak sangat dunia akhir zaman, perempuan lebih ramai dari lelaki. So kelas ni memang dimonopoli oleh kaum gadis, yeah. Nama kelas tutor kami A3T12, tapi kalau subjek math dan perniagaan kami berpecah kepada A3T12a dan A3T12b. Tapi hati kami tetap bersatu.Haha.


dari kiri wawa, tasha, mas, azmira, ecah, luqman, khai dan mukmin. 
Ni time kononnya photoshoot, tahu tak time ni masa bulan puasa?. Masih bertenaga lagi kan kami kan walaupun masa penat.

Ini adalah Saudi a.k.a ketua tutor A3T12

Tapi....... now, sekarng he is ex ketua tutor kami kerana beliau telah keluar matrik atas keputusannya sendiri. Saudi ni baik orangnya, buat kami rasa terpukul sikit atas kepergian beliau. So, apabila kapal tiada nakhodanya maka si khai menreplacekan tempat Saudi


Start dari sebelah baju putih tu ika, wani, ainin, azira dan sya. Then plus tambah satu gambar.


Yang baju biru pula ina. Yang baju putih tu faham-faham jelah, siapa. haha. Mereka-mereka nie merupakan teman pergi ke kuliah. Best sangat kawan mereka nie, yelah dapat kawan daripada pelbagai pelusuk sedangkan ku berasal dari kampung.


Dari atas shahira, ashirah dan satu lagi syahirah. Tu la kan malas nak cakap memang kelas kami unik, ada nama yang sama,haha. Then, ashirah a.k.a my roomate. Untung dapat roomate satu kelas :).


Untuk mempercepatkan lagi menghabiskan entri ni, so letak gambar ni.
Tasha, saya, Wani, Sya, Ecah, Ashirah, Shahira, Wawa, Farah, Fira
Mukimin, Said, Zul, Faiz, Khai, Danial, Luqman
Yaya, Mas


Sebenarnya ada sorang lagi tidak tertera gambarnya is Lai Pei San. Tak jumpa pula gambarnya. Nampaknya masa sungguh mencemburi diri ini. Padahal macam-macam story nak cerita. Kalau boleh nak buat satu novel (hiperbola pula ayat). Mereka nilah teman-teman Miela dalam menuntut ilmu di semester satu di Kmpk. Insyallah semester 2 kalau ada jodoh kami satu kelas lagi.  Doakan kami untuk dapat 4flat dalam PSPM

Sumber gambar: Rakan sekelasku :)

Friday, September 28, 2012

Main Petanque??


Assalamualaikun readership. Sememangnya apabila keseorangan di dalam bilik no ** tingkat * Sri Intan tetiba terlebih rajin menbuahkan satu entri baru di blog ni. Teringat zaman kegemilangan dulu, rajin benarnya Cik Miela mengupdate blog. Tetapi sejak belajar kat matrik, boleh dikatakan 1 bulan 1 entri 1 Malaysia yeah (tetiba pula =="). Tajuk pun tak tahu nak tulis apa, hetam sajalah lah, haha.

Nak cerita tentang apa ya?. Haha tanya orang pula. Haa tentang Petanque ( dah benda tu tetiba ada di fikiran :P). Apa tu Petanque?. Petanque adalah sejenis sukan yang menggunakan “boule” atau bola yang diperbuat daripada logam dan dimainkan mengikut peraturan-peraturan tertentu (ayat kopi dan pasta).


Haa nampak tak gambar di atas tu? itulah petanque. Best tau main benda alah ni, Haha maklum sahajalah kat Kmpk ahli kelab Petanque. Cik Miela ambil subjek kokurikulum pada semester 1, so kena masuk mana-mana kelab. Akhirnya kelab Petanque juga dipilih. Sebab kalau main petanque tak penat macam badminton, ke bola sepak, bola tampar dan sewaktunya denganya. Yang kaler merah tu jet, tapi kalau kat luar tak semestinya asal merah je jet kaler lain pun boleh.

Cara bermain, korang baling benda yang kaler sliver a.k.a boule. Tapi kena ada cara pegang betul tau, Kena letak boyle kat tapak tangan, gengam dan tangan mesti ke bawah then baling boule hingga menghampiri jet. Kalau banyak boyle korang dekat ngan jet dapatlah mata.




Yang dalam gambar tu ketika bermain pada waktu kokurikulum. Ni gara-gara takda keja,hehe. Gambar curi-curi. ahakss. Best tau main game ni. Trylah. Mesti nak main lagi.hee. 


Saturday, September 22, 2012

Dari Sains Tulen ke Akaun

Di suatu ketika di makmal fizik


Salam Readership. Sudah lama blog ni tak terupdate. Berhabuk pulak tu. Kesian follower yang follow blog nie, tak dapat baca entri yang segar bugar dari blog ni. Maaf ye, miyane. Thanks yea kepada follower yan masih setia follow blog yang jarang update. Maklumlah sejak masuk matrik, macam liat sikit nak up to date blog nie.

Cik Miela masuk matrik ambil course akaun yang memang sangat bertentangan course saya ambil kat sekolah. Of course lah, memang takda basic langsung akaun, Bukan akaun je bisnes dan ekonomi sekali. Sebenarnya tak pernah terfikir pun nak ambil akaun, then masa mohon matrik main-main je pun, ikut kawan pilih akaun. Masa tu fikir, tak mahu masuk matriklah. Matrik susah kena study hard, kalau fail terus kena tendang.

Namun takdir siapa menduga, UPU tak dapat terpaksa jugalah masuk matrik nie. Ingat nak jadi engineer. Tapi bila masuk baru dapat tawaran course Cik Miela minat, tapi tak sampai hati pula nak hampakan hati kedua ibubapa. Mak bapak Cik Miela tak galakkan saya ambil course engineer, katanya susah dan tak sesuai untuk perempuan. Masa tu rasa kosong je, so kena teruskan juga ambil course akaun.

Mula belajar akaun, perghh blur. Apa tu debit, kredit?. Tetiba ada ABB la ABT. Memang tak faham langsung masa tu, sampai menangislah. Masa tu Cik Miela rasa sains lebih senang dari akaun sebab kalau sains kita ada basic. Tapi nasib baik pensyarah tahu yang saya ada masalah dengan subjek akaun, buat kosultasi selama beberapa minggu kemudian Ujian Pertengahan Semester (UPS).

Dan bila  result  UPS keluar, A bersamaaan 4flat untuk subjek akaun.Moral of the story, akaun sebenarnya tak susah mana pun dan lebih senang dari sains tulen, Senang nak score markah even tulis beberapa angka nombor. Yang susahnya bila nak belajar tu, bila tahu buat senang jadinya. Tapi lagi senang kalau ada basic akaun. Eh, kenapalah aku tak ambil course akaun je kat sekolah??. Bagaimanapun Cik Miela tak pernah menyesal belajar sains tulen kat sekolah walaupun kat matrik dah pencen dengan subjek tu. Sebaliknya, banyak ilmu Cik Miela dapat tak kira akaun mahupun sains. Kan kita kat dunia  nie menuntut ilmu kerana ALLAH?. Tiada istilah rugi pun kalau menuntut ilmu walaupun tak aplikasikan.


Kami pelajar akaun. Apa yang kami mahu 4Flat!!.

Sunday, August 12, 2012

Alhamdulillah

Hari khamis lepas Cik Miela baru lepas balik dari Matrikulasi sempena cuti ujian peretengahan semester dan cuti hari raya. Gembira tak terkata akhirnya dapat keluar dari "penjara" dalam masa 2 minggu. Siap ada yang packing barang sebelum UPS. Nampak S E M A N G A T disitu. Biasalah siapa tak seronok kalau diberi cuti. Dengan terujuanya Cik Miela tunggu bas sejam awal sebelum bertolak, kerana S E M A N G A T pulang ke kampung. Siap nyanyi lagu balik kampung lagi :P. Relaks Cik Miela, rumah tak pernah lari la, hehe.


So far, Ujian Pertengahan Semester OK!!. Tapi Cik Miela rasa tak cukup sejam untuk menjawab, ngam-ngam ja cukup dan tak sempat recheck. But main problem is subject killer, matchematic. Uhh rasa nak nangis pun ada, tak cukup masa nak menjawab =.=. Hmm, sebab mate tak dapat 4flat. Aik?? mate jugak dipersalahkan. Subjek lain ok, especially ekonomi, my favourite subject. Akaun, mujur jumlahnya imbang (budak akaun fahamlah), so probability dapat markah ada. Bisnes, i not sure tapi boleh jawab dengan baik. Harap-harap skema permarkahanya boleh terima jawapan saya.


Satu entri memang tak cukup Cik Miela hendak bercerita, next entri Cik Miela cerita lain. Don't worry Cik Miela cuti 2 minggu beb, boleh update blog nieh, haha. Apa-apa pun saya bersyukur saya dapat menjawab UPS dengan baik dan pulang ke kampung dengan selamat. Alhamdulillah.

Saturday, July 28, 2012

Ujian di bulan ramadhan



Haha hari ni baru lepas habis kuliah ganti untuk cuti hari raya. Di kesempatan nie, Cik Miela ada mood nak mengupdate blog. Mujur bawak broadband pergi matrik, sempat jugaklah nak update blog nie. Nak harapkan wifi kat kmpk, sampai kucing bertanduk pun takkan ada (hanya budak kmpk jer tahu).

Perkembangan sekarang, Cik Miela sedang menghitung hari untuk Ujian Pertengahan Semester (UPS) pada 7 haribulan lapan. Ini satu ujian buat kami sebab UPS berlangsung pada bulan ramadhan. Berpuasa di KMPk memang MENCABAR jugak la, bukan apa sebab hari-hari kena naik tangga sampai tingkat empat la lepas tu berjalan dekat kawasan berbukit. Memang memenatkan jugalah, tapi Cik Miela andaikan itu cabaran di bulan ramadhan ni.

Jadual UPS. Err

Lagi satu bersahur dan berbuka puasa tanpa family. Huhu sayu hati rasanya. Dahlah Cik Miela tak biasa berpisah dengan keluarga, kali ini terpaksa sambut bulan ramadhan di KMPk tanpa family tercinta. Sahur je makan roti, biskut menggi. Kalau upgrade sikit makan bihun goreng yang beli kat bazar ramadhan yang semalam.

Errrr, Cik Miela dah blank nak taip apa lagi. Teringat assignment berlambak tu, terhapus niat untuk taip entri blog pepanjang. Anyway, doakan Cik Miela untuk UPS. :)

Saturday, July 21, 2012

Salji di bulan Ramadhan

Sudah sekian lama, blog yang dipenuh salji akhir terupdate juga oleh Cik miela. Pada 1 Ramadhan 1433 Hijrah bersamaan 2012 Masihi ingin mengucapkan kepada semua umat Islam Selamat Berpuasa. Itu baru pembuka kata,huhu. Sebenarnya banyak story nak tuliskan di sini, tapi dengan masa yang padat nie mungkin sedikit cerita dapat dikongsikan.


Susah sedia maklum yang Cik Miela sudah rasmi menjadi pelajar KoleJ Matrikluasi Perak sesi 2012/2013 so atas sebab itu blog ini bersawang bersalji semua tu =='. Mesti orang terntanya-tanya best tak belajar kat Matrik. Cik Miela semua senyum jer. Tak bermakna senyum menunjukkan seronok duduk kat matrik. Eh, tak best ke duduk kat Matrik?.


Dalam kehidupan ni ada suka dan duka begitulah juga belajar kat Matrik ni. Hidup kat Matrik begitu padat dengan. Banyak assingment, kuliah sampai pukul 5 petang, kuiz tiap-tiap minggu, malam pula ada group discussion WALAUPUN JADI BUDAK AKAUN, ok?. Tapi nasib baik budak akaun nie banyak gap contoh budak akaun rehat pukul 12.00 tengah hari sampai 2.00 petang, jadi ada gap 2 jam. Sebagai budak matrik, memang patut mengunakan masa tu dengan sebaik-baiknya seperti siapkan assigment dll. Lepas rehat masuk kuliah balik dan begitulah hari-hari. Kalau sebut assingment tak payah cakap, assignment sentiasa bertambah. Boleh cakap assingment itu ifiniti (tak terhingga), aigoo.


Tapi..... Jangan ingat tak best duduk kat Matrik? walaupun jadual sangat pack, saya Cik Miela enjoy duduk kat Matrik. Kerana saya ada kawan-kawan, roomate dan pensyarah baik-baik di KMPk nie. Tambah-tambah lagi KMPk merupakan kolej matrik paling cantik kat Malaysia (Bangga lima minit jap) kerana terletak di atas bukit. Kalau lihat keindahan alam kat KMPk memang mendamaikan. Hoho tentang classmate pula, macam-macam jenis orang jumpa maklumlah lain orang lain perangainya. Most of my classmate cakap errrr tu,Cik Miela cakap loghat utara. sikit Nampak keganjilan di situ. Terbelit lidah juga nak cakap dengan depa tu, tapi saya akan pastikan akan dapat kekal my language saya tu, hee.


Sebenarnya nak story mory lagi nie, tapi tapi banyak kerja lar nak di siapkan. Ciki Miela akhiri entri nie dengan Assalamualaikum.

Saturday, June 02, 2012

Minggu orentasi yang padat

Salam. Hari ni Cik Miela nak taip entri ringkas-ringkas punya. Nak cepat, yelah esok nak balik matrik. Kol sepuluh setangah kena ada dalam bas. Balik nie pun sebab ada benda nak dibereskan. By the way, minggu orentasi sangat-sangat penat dan pack timenya tapi.................. BEST.
Bukit bukau subur menghijau..lalalala~
Mula-mula masuk matrik macam culture shock sikit untuk Cik Miela. Yelah Cik Miela mana pernah rasa duduk hostel. Tahu tak matrik kat perak ni sangat-sangat lah besar dengan berbukitnya. Time orentasi kena jalan untuk menuju ke dewan masjid cafe anjung siswa dll. Siyes bukan setakat jalan tapi mendaki lagi. Nama pun duduk kat kawasan berbukit, kalau tiap-tiap hari mendaki ada harapan la tawan gunung everst,bhahahaha. Tentang jadual yang pack pulak, memang padat. Makan pun tak sempat sampai nak menangis nak terkenanglkan rumah tak sempat weyy. Sebab sibuk sangat terlupa terkenangkan tentang family even ada contact family hehe.

Orentasi yang Cik Miela suka ialah aktiviti bersama Mentor Mentee. Hehehe hal ini kerana, Cik Miela tak suka duduk dalam dewan, sebab dalam dewan padat giler kalah ikan dalam tin sardin yang menuat 2500 lebih pelajar matrik [batch paling ramai dalam 10 tahun]. Kalau aktiviti Mentor Metee tak lah panas macam kat dewan. Pelajar matrik dibahagi setiap kumpulan dengan tempat berlainan. Cik Miela dapat bilik kuliah 6, best jugak. Kebanyakan dalam dewan tu bila present memang daebak Cik Miela cakap, mereka pandai cakap kat depan macam motivator. Tapi Cik Miela ni jenis memalu sikit, maaf memang saya begitu :P.
Padat kan dewan nie. Penuh wooo
Minggu Orentasi nie mestilah ada orang yang menguruskan, siapa lagi kalau bukan abang kakak AJKO [pelajar matrik bacth lepas]. Macam-macam perseonaliti abang kakak AJKO, ada yang garang, semangat, dan seporting. Abang AJKO paling seporting is abang Luqman. Klik nama dia, dapat lah usha blog dya, haha promate blog orang jap. Giler abang nie lawak, sampai nak tergelak guling-guling, nasib baiklah dewan tu sempit kan. Abang nie boleh kecek kelate lagi.

Maaf sampai disini Cik Miela boleh cerita kat korang pasal minggu orentasi. Haha kalau TAK FAHAM isi entri nie, maaf sekali lagi. Sebab taip pun kelam kelibut nampak, tapi kalau budak KOLEJ MATRIKULASI PERAK batch 2012/2013 pasti faham dan rasai apa Cik Miela rasa sepanjang minggu orentasi.

Thursday, May 24, 2012

Sebelum pergi Matrik



Excited dan sedih pun ada dalam perasaan sekarang nie. Ketika Cik Miela menulis entri nie, baju-baju dah siap packing lebih kurang 5% je persiapan perlu disiapkan sebelum pergi ke belajar balik. Sebut pasal belajar balik, hehe sebenarnya otak nie dah berkarat. Lama sungguh tak belajar, rindu sesangat. So pergi kuliah nanti kena buka minda, bukan macam SPM boleh main-main [hehe besalah dulu budak bawah umur] :P].

Surat cinta dari Matrik

So far, urusan isi borang, bayar yuran dan beli barang dah siap. Lebih kurang tiga minggu nak siap semua benda nie. Urusan di kaunselingkan pun dah buat,hihi. Kenapa?, ini kerana time tu memang tak yakin nak pergi matrik. Matrik nie pilihan terakhir, sebab Cik Miela tak dapat sebarang tawaran U. Dan Cik Miela pergi sekolah minggu lepas. Cik Miela jumpa Cikgu N, beliau banyak bagi nasihat dan suruh pergi Matrik. Beliau kata kalau dapat matrik rugi tak pergi. Dan Cikgu Shafian [My favourite teacher hahaha] pun kata kalau ambil akaun nie kena kuat sikit al makmlumlah Cik Miela zero tentang akaun. Bagi Cik Miela tak ada benda yang senang meskipun makan nasi, semua bermula dengan belajar. Ok Cik Miela fighting2 yeah.


Urusan reunion pun dah selesai jugak. Last week Cik Miela jumpa dengan my besfriend. Macam biasa tempat reunion kt KFC[bajet giler]. Punya lama kami menapak kt KFC dari pukul 1.30 ptg sampai pukul 4 ptg. Macam2 kami sembangkan dan aktivit wajib tangkap gambar, hahahaha. Tapi time reunion geram giler kat seseorang tu, ada kah patut dye bocorkan my secret. Hish tak patut, mau TABOH budak tu. Nasib baik tak semua dia cerita, takpe ada ada lori ada bas, ada hari boleh balas, hehe. Apa-apa pun Cik Miela tetap akan ingat dan sentiasa merindui kawan-kawan baik semua walaupun jauh di perantauan,hihi.

Terima kasih kakak KFC tolong tangkap gambar kami berlima. ==" maaf gambar seseorang dalam petak tu dicropkan atas masalah teknikal :P.

Sabtu nie pula akad nikah my cousin dan ahad tu pula majlis perkhawinan cousin kt Hotel Exzora. Ayoo padat sungguhid. Hari ahad start 8 malam ada majlis sampai pukul 11 malam sedangkan keesokan pula pergi matrik ==". Lawak pula bila menjelang majlis kawin my cousin, heh bukan apa. Tetiba termimpi saya yang kawin yang siap pakai dress lagi tapi hero dalam mimpi tu tak nampak lak. Haha siapa la tu adakah Shahir? hahahaha, whatever la Cik Miela mana boleh kawin lagi kalau masuk Matrik sebab dalam surat perjanjian masa study takleh kawin. Kalau nak rasa kena buang dari Matrik, kawinlah cepat-cepat, huahuahahaha.


Sekarang sudah perenggan kelima, hmm dah macam tak idea nak tulis. Opss jangan tulis merapu nanti ada yang boring nak baca entri nie. Sebagai penutup Cik Miela tempek gambar my pic kat bawah nie. Insyaallah kalau ada masa nak udpdate blog masa kat matrik [sempat ker nak update blog di Matrik?], Cik Miela update. Cik Miela sayang sesangat blog nie tau.


Nota tapak kaki: Akan pergi ke Matrik gopeng, siapa pergi??

Disneyland di Malaysia


Hehe semalam dapat story bahawa tak lama lagi Disneyland kan di bina di tempat negeriku iaitu Perak. Wow tak sangka, selama nie kecik-kecik berangan nak pergi Disneyland. Akhirnya tak payah nak kumpul duit nak pergi luar negara semata-mata Disneyland. Setakat Ipoh apalah sangat, macam jiran aku jer,hahahahaha. Dengar cite siap pada tahun 2014, bermakna umur Cik Miela masa tu 20 tahun. Harap-harap panjang umur boleh melawat Disneyland. Boleh la ku bawa kereta sendiri pergi Disneyland, haha daebak. Nak tahu lebih lanjut?. Ni dye story pasal Disneyland, credit to mummynemo.com

SEBUAH taman tema ala Disneyland akan dibina di Meru Raya, Ipoh, Perak bermula akhir tahun ini di kawasan seluas 20 hektar membabitkan nilai pembangunan kasar (GDV) RM506.7 juta menerusi kerjasama dengan syarikat pemaju taman tema terkemuka Australia.

Taman tema pertama seumpamanya di Malaysia itu terletak bersebelahan Plaza Tol Ipoh Utara di Lebuhraya Utara Selatan yang dibangunkan hasil kerjasama antara Perak Corporation Bhd (PCB), syarikat senaraian awam milik kerajaan Perak dengan Sanderson Project Development (Malaysia) Sdn Bhd (SPD). SPD adalah anak syarikat Sanderson Group Pty Ltd dari Australia yang terkenal dan berpengalaman mereka bentuk, membina serta mengendalikan destinasi pelancongan antarabangsa khususnya di Asia Pasifik seperti Universal Studio Singapura, Shanghai Disneyland Resort dan Happy Land Vietnam.

Pengerusi Jawatankuasa Industri, Pelaburan, Pembangunan Usahawan, Pelancongan, Kebajikan dan Hal Ehwal Wanita negeri, Datuk Hamidah Osman berkata, taman tema itu dijangka siap pada Disember 2014 dengan lima zon keriangan iaitu ‘fantasy forest’, ‘wacky world’, ‘pirates cove’, ‘lost canyon’ dan ‘pixel planet’, selain sebuah hotel dan dua pangsapuri untuk penginapan pengunjung.

“Selain menampilkan watak kartun popular diminati kanak-kanak dan remaja, ia juga menampilkan karakter tempatan seperti nenek kebayan serta pahlawan Melayu,” katanya selepas melawat tapak projek pembinaan Hotel Casuarina@ Meru di Meru Raya, Ipoh, Perak.

Hadir sama, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan PCB, Datuk Samsudin Hashim serta Pengarah Casuarina Hotel Management Sdn Bhd, Datuk Khamsiyah Yeop.

Sementara itu, hotel baru bertaraf butik bernilai RM80 juta itu dalam pembinaan dan bakal siap, Jun tahun depan, malah antara hotel terbesar di negeri ini yang mampu menampung sehingga 2,000 orang pada satu-satu masa.

Katanya, hotel itu yang kini 20 peratus siap meliputi bangunan hotel setinggi 12 tingkat, dua bangunan komersial sembilan tingkat dan pusat mesyuarat, insentif, konvensyen dan pameran (MICE).

PCB memiliki Hotel Casuarina Ipoh di Jalan Raja Dr Nazrin Shah, tetapi menjualnya kepada Impiana Hotel Ipoh Sdn Bhd membabitkan pertimbangan tunai RM44 juta pada 2009 dan kini dikenali sebagai Hotel Impiana Ipoh.

Nota: Baca dah?. gempak kan?. Harap-harap jadilah.

Friday, May 18, 2012

Running Man

Annyeonghaseyo. Hehe secara tetiba tekeluar perkataan korea. Kisah hari ini ialah kisah lelaki belari. Kalau korea fans mesti tahu apa itu Running Man, tapi kalau bukan fans memang tertanya-tanya ada apa dengan lelaki berlari?. Untuk pegetahuan korang, Running Man adalah variety show paling popular di korea. Memang daebak cite Running Man ni. Siapa yang tengok Running Man pasti gelak, kalau tak gelak sila berjumpa dengan doktor pakir sakit jiwa yer :P.

Bagaimana Cik Miela boleh terjebak dengan Running Man?. Of course la copy cite dari kawan-kawan. Dan bila dah terjebak, kalau tak sabar nak dapat episode Running Man yang baru, mesti download kat Kshow.net. Sekarang nie pun sudah ada 84 koleksi cite Running Man yang dikumpul. Ok, for info Running Man ada 7 orang ahli. Dulu sebenarnya ada 9 orang. Tapi Lizzy dan Song Jong ki oppa [My BF,haha] dah keluar dari Running Man sebab sibuk dengan kerja masing-masing. Dan inilah 7 orang ahli Running Man masih kekal:

Atas: Kim Jong Kok, Yoo Jae Suk, Gary

Tengah: Jin Suk Jin, Lee Kwang Soo, Song Ji ho

Bawah: Lizzy, Song Jong Ki, Haha


Yu Jae-suk: Merupakan Main Mc dalam Running Man. Dikenali sebagai Yu-ruce Willis, Yu-mes Bond dan Grasshopper. Yoo Jae Suk sangat daebak pada episode 91, kerana dia telah berjaya eliminate semua ahli running dengan mengunakan pistol air buat kali kedua setelah pada episode 38 dia berjaya eliminate ahli Running Man dengan cara yang sama.

Yoo Jae Suk ni ada iras-iras dengan my exclassmate.


Kim Jong Kok: Ahli Running Man paling kuat dikenali sebagai Sparta Kok,Commender dan Tiger. Ini kerana KJK sangat cekap menangkap peserta Running Man yang lain. Terbukti pada episode 19, dengan senang-senang je dia berjaya tangkap semua ahli Running Man. Tapi bila orang sebut Yoon Eun-hye, muka KJK jadi merah tetiba,hahaha.


Ji Suk Jin: Big Nose Hyung antara perserta paling lemah dalam Running Man. Orang first selalu ditangkap tak lain tak bukan Ji Suk Jin. Namun, dalam episode 79 Jin Suk Jin telah berjaya menunjukan kehebatannya sebagai main character dalam episode Sherlock Holmes walaupun fail ditangkap oleh Kim Jong Kok dan Sing Ji Ho.


Haha: Dikenali sebgai Haroro sempena kartun favouritenya Pororo. Selalu kalau jumpa mana-mana guest perempuan yang cantik, pasti sebut Saranghae. Haha paling best dalam episode 87. Dalam episode tu dia merupakan hero dan Han Ga In heroin. Ha Ga In tercari-cari siapakah first love masa kecil dan Harorolah orangnya.

Haroro


Song Ji Ho: Merupakan ahli Running Men perempuan dikenali sebagai ace kerana kecekapan dia sebagai penangkap setaraf dengan Kim Jong Kok. Terbukti dalam episode 21, Song Ji Ho bersama Kim Jong Kok menangkap ahli-ahli Running Man dengan jayanya. Song Ji Hyo juga dikenali sebagai Miss Mong kerana keblurannya.


Gary: Sangat mudah ditipu oleh pihak lawan. Namun naive Gary juga pernah menang dua kali dalam special race dan berjaya merangkul gelaran 1th & 2th generation strogest Running Man. Pada episode 74 Garry berjaya dalam special race dan sebagai hadiahnya Gary dapat trip to Europe.


Lee Kwang So: Kwang-vatar dan Giraffe merupakan gelaran buat Kwang So.Selalu dibulI oleh ahli Running Man yang lain mungkin sebab dia paling muda kot dalam Running Man. Paling daebak Kwang Soo pernah lakukan dalam episode Running Man ialah episode 92. Kwang Soo battle dengan Haha. Dan Kwang Soo menang sekali gus mengubah sebagai gelaran perseta Running Man paling lemah dan gelaran tersebut berpindah kepada Haha.

Hesem kan Kwang Soo?hehe


Huh penat cerita kat korang tentang Running Man. Berperah otak dibuatnya untuk menulis entri nie. Semoga korang terhibur dengan entri ni


Nota tapak kaki: Bilalah Running Man nak datang ke Malaysia.