Sunday, November 18, 2012

In Shaa Allah

Dah seminggu cuti sem berlalu, lagi seminggu lagi cuti sem akan berakhir. So, gunalah masa sebaik-baiknya cuti 2 minggu ni. Kan bagus my holiday is infinity?. Bapak, tak belajar la kau, Miela?. Duduk rumah sepanjang masa.#EhLaritopik.

Sebelum lari lebih jauh dari topik baik Miela jelaskan apa topik hari ni. Cee waah main topik-topik macam tak sabar nak belajar balik :P. Today, nak share benda yang simple jer. Benda ni Miela jumpa kat dari muka buku berwarna biru siapa lagi kalau bukan Facebook.



See?. Sebelum Miela ni mengaku khilaf dalam tulis status ke termasuk juga entri dalam blog ni. Miela selalu tulis Insyallah tanpa tahu makna sebenar. Sepatutnya IN SHAA ALLAH, kerana kalau cantum berbawa masuk lain kalau dipisahkan bermaksud "dengan izin Allah SWT". Mulakan dari sekarang sama-samalah kita  perbetulkan daripada Insyallah kepada IN SHAA ALLAH.

Up to date : Pencerahan, sebenarnya Insyallah dan In Shaa Allah dua-dua boleh guna. Sorry kalau post ni megelirukan. So do worry la, dua-dua menbawa maksud yang sama :D


1 comment:

  1. https://zmd94.wordpress.com/2012/11/27/in-shaa-allah-atau-insha-allah/

    http://prpm.dbp.gov.my/Search.aspx?k=insya+allah

    ReplyDelete