Saturday, June 02, 2012

Minggu orentasi yang padat

Salam. Hari ni Cik Miela nak taip entri ringkas-ringkas punya. Nak cepat, yelah esok nak balik matrik. Kol sepuluh setangah kena ada dalam bas. Balik nie pun sebab ada benda nak dibereskan. By the way, minggu orentasi sangat-sangat penat dan pack timenya tapi.................. BEST.
Bukit bukau subur menghijau..lalalala~
Mula-mula masuk matrik macam culture shock sikit untuk Cik Miela. Yelah Cik Miela mana pernah rasa duduk hostel. Tahu tak matrik kat perak ni sangat-sangat lah besar dengan berbukitnya. Time orentasi kena jalan untuk menuju ke dewan masjid cafe anjung siswa dll. Siyes bukan setakat jalan tapi mendaki lagi. Nama pun duduk kat kawasan berbukit, kalau tiap-tiap hari mendaki ada harapan la tawan gunung everst,bhahahaha. Tentang jadual yang pack pulak, memang padat. Makan pun tak sempat sampai nak menangis nak terkenanglkan rumah tak sempat weyy. Sebab sibuk sangat terlupa terkenangkan tentang family even ada contact family hehe.

Orentasi yang Cik Miela suka ialah aktiviti bersama Mentor Mentee. Hehehe hal ini kerana, Cik Miela tak suka duduk dalam dewan, sebab dalam dewan padat giler kalah ikan dalam tin sardin yang menuat 2500 lebih pelajar matrik [batch paling ramai dalam 10 tahun]. Kalau aktiviti Mentor Metee tak lah panas macam kat dewan. Pelajar matrik dibahagi setiap kumpulan dengan tempat berlainan. Cik Miela dapat bilik kuliah 6, best jugak. Kebanyakan dalam dewan tu bila present memang daebak Cik Miela cakap, mereka pandai cakap kat depan macam motivator. Tapi Cik Miela ni jenis memalu sikit, maaf memang saya begitu :P.
Padat kan dewan nie. Penuh wooo
Minggu Orentasi nie mestilah ada orang yang menguruskan, siapa lagi kalau bukan abang kakak AJKO [pelajar matrik bacth lepas]. Macam-macam perseonaliti abang kakak AJKO, ada yang garang, semangat, dan seporting. Abang AJKO paling seporting is abang Luqman. Klik nama dia, dapat lah usha blog dya, haha promate blog orang jap. Giler abang nie lawak, sampai nak tergelak guling-guling, nasib baiklah dewan tu sempit kan. Abang nie boleh kecek kelate lagi.

Maaf sampai disini Cik Miela boleh cerita kat korang pasal minggu orentasi. Haha kalau TAK FAHAM isi entri nie, maaf sekali lagi. Sebab taip pun kelam kelibut nampak, tapi kalau budak KOLEJ MATRIKULASI PERAK batch 2012/2013 pasti faham dan rasai apa Cik Miela rasa sepanjang minggu orentasi.

No comments:

Post a Comment