Thursday, May 24, 2012

Sebelum pergi Matrik



Excited dan sedih pun ada dalam perasaan sekarang nie. Ketika Cik Miela menulis entri nie, baju-baju dah siap packing lebih kurang 5% je persiapan perlu disiapkan sebelum pergi ke belajar balik. Sebut pasal belajar balik, hehe sebenarnya otak nie dah berkarat. Lama sungguh tak belajar, rindu sesangat. So pergi kuliah nanti kena buka minda, bukan macam SPM boleh main-main [hehe besalah dulu budak bawah umur] :P].

Surat cinta dari Matrik

So far, urusan isi borang, bayar yuran dan beli barang dah siap. Lebih kurang tiga minggu nak siap semua benda nie. Urusan di kaunselingkan pun dah buat,hihi. Kenapa?, ini kerana time tu memang tak yakin nak pergi matrik. Matrik nie pilihan terakhir, sebab Cik Miela tak dapat sebarang tawaran U. Dan Cik Miela pergi sekolah minggu lepas. Cik Miela jumpa Cikgu N, beliau banyak bagi nasihat dan suruh pergi Matrik. Beliau kata kalau dapat matrik rugi tak pergi. Dan Cikgu Shafian [My favourite teacher hahaha] pun kata kalau ambil akaun nie kena kuat sikit al makmlumlah Cik Miela zero tentang akaun. Bagi Cik Miela tak ada benda yang senang meskipun makan nasi, semua bermula dengan belajar. Ok Cik Miela fighting2 yeah.


Urusan reunion pun dah selesai jugak. Last week Cik Miela jumpa dengan my besfriend. Macam biasa tempat reunion kt KFC[bajet giler]. Punya lama kami menapak kt KFC dari pukul 1.30 ptg sampai pukul 4 ptg. Macam2 kami sembangkan dan aktivit wajib tangkap gambar, hahahaha. Tapi time reunion geram giler kat seseorang tu, ada kah patut dye bocorkan my secret. Hish tak patut, mau TABOH budak tu. Nasib baik tak semua dia cerita, takpe ada ada lori ada bas, ada hari boleh balas, hehe. Apa-apa pun Cik Miela tetap akan ingat dan sentiasa merindui kawan-kawan baik semua walaupun jauh di perantauan,hihi.

Terima kasih kakak KFC tolong tangkap gambar kami berlima. ==" maaf gambar seseorang dalam petak tu dicropkan atas masalah teknikal :P.

Sabtu nie pula akad nikah my cousin dan ahad tu pula majlis perkhawinan cousin kt Hotel Exzora. Ayoo padat sungguhid. Hari ahad start 8 malam ada majlis sampai pukul 11 malam sedangkan keesokan pula pergi matrik ==". Lawak pula bila menjelang majlis kawin my cousin, heh bukan apa. Tetiba termimpi saya yang kawin yang siap pakai dress lagi tapi hero dalam mimpi tu tak nampak lak. Haha siapa la tu adakah Shahir? hahahaha, whatever la Cik Miela mana boleh kawin lagi kalau masuk Matrik sebab dalam surat perjanjian masa study takleh kawin. Kalau nak rasa kena buang dari Matrik, kawinlah cepat-cepat, huahuahahaha.


Sekarang sudah perenggan kelima, hmm dah macam tak idea nak tulis. Opss jangan tulis merapu nanti ada yang boring nak baca entri nie. Sebagai penutup Cik Miela tempek gambar my pic kat bawah nie. Insyaallah kalau ada masa nak udpdate blog masa kat matrik [sempat ker nak update blog di Matrik?], Cik Miela update. Cik Miela sayang sesangat blog nie tau.


Nota tapak kaki: Akan pergi ke Matrik gopeng, siapa pergi??

No comments:

Post a Comment