Wednesday, May 16, 2012

Kenangan hari guru


Semua orang tahukan hari ni adalah hari guru. Sempena hari guru yang indah ni kan, Cik Miela nak bercerita sedikit tentang kenangan hari guru. Maklum dah lepas sekolah, hanya sepirhan kenangan yang tinggal, kalau tak time sekarang mesti kat dewan sekolah sambut hari guru.

Teringat tahun lepas, Cik Miela lah ORANG KUAT dalam menyediakan hadiah hari guru. Hehe macam bangga pun ada,bhahahaha. Dulukan Cik Miela kan bendahari kelas 5 Sains 2, so Cik Miela kena prepare hadiah untuk cikgu yang mengajar 5 sains 2. Berbekalkan duit kelas yang dikongsi oleh warga 5 SAINS 2, kami bercadang hendak mebeli hadiah guru. Masa tu nak prepare hadiah kalut giler lah, sebab last-last minute baru teringat nak beli hadiah. Nasib baik ada kawan yang membantu temankan Cik Miela beli hadiah.

hadiah hari guru tahun lepas


Hehe korang nak tahu hadiah apa Cik Miela belikan untuk cikgu-cikgu Cik Miela?. Maaf Cik Miela lupa,hehe. Sebab terlalu banyak hadiah di beli, so payah nak ingat. Tapi paling istimewa hadiah itu berserta dengan penanda buku Cik Miela buat sendiri. Itulah istimewanya, terharu gak kalau Cik Miela pergi ke bilik guru, ternyata cikgu masih guna penada buku walaupun asalnya hanya sehelai kertas warna :) .


Sebagai penutup kata, khas untuk cikgu-cikguku SMK SRI KURAU:


Usatazah Mahani

Cikgu Rogayah

Cikgu N

Cikgu Juriah

Cikgu Shafian

Cikgu Hasni

Cikgu Tajul

Cikgu Halim

Cik Aziah


Dan lain-lain cikgu SMK SRI KURAU [maaf saya tak nyatakan nama cikgu lain, tak bermakna saya lupakan JASA cikgu yang lain]. Selamat Hari Guru dari saya bekas pelajar SMK SRI KURAU 2011.


No comments:

Post a Comment