Thursday, July 04, 2013

Penting! untuk tingkatkan earnings

Salam readership. Hari ni Miela nak cepat sebab ada kerja lain lagi. Kali ni Miela nak tunjuk tutorial cara nak clearkan cache dan cookie. Bukan coklat cokie-cokie naa?. Clearkan cache dan cookie ni berkesan untuk tingkatkan earnings. Miela perasan ramai peserta Segmen Menjelang Ramadhan tak clearkan cache dan cookie ni sebelum klik link iklan. Kenapa penting?, bukan nak tingkatkan earning sahaja tapi untuk tujuan keselamatan.

For example, korang buat online banking. Mestilah korang dah logout semua. Tapi sisa-sisa cache dan cookie ni masih ada. Menyebabkan orang lain yang berniat jahat mengunakan data cache dan cookie untuk masuk ke akaun anda. Bahaya kan?, bukan akaun bank je boleh ceroboh. Akaun FB, twitter dan blog pun boleh ceroboh jika laptop jatuh ke tangan orang lain. Malang tidak berbau kan?

Miela nak tunjukan cara-cara clearkan cache dan cookie bagi browser google chrome sebab Miela selalu guna google chrome je. Kalau browser lain boleh tengok kat sini

1. Pergi ke History


2. Klik clear browsing data
3. Tick delete cookie and empty the cache seperti gambar di bawah


4. Clear browsing data

2 comments:

  1. cik akak nie memang pemalas nak clearkan tau...hihi..tak sangka kat situ orang dapat attack pula...makseh atas tutorialnya dik :)

    ReplyDelete