Saturday, November 09, 2013

Senarai Drama/Filem Adaptasi Novel yang terkini

Salam readership. Perasan tak? sekarang ni musim drama dan movie adaptasi dari novel. Berpuluh-puluh drama dan filem yang diadaptasikan ada kat Malaysia ni.  Inilah membuatkan Miela nak tonton balik drama Melayu, selalu jarang tonton drama Melayu sebab *eeerr faham-faham jelah. Sememangnya idea-idea dari penulis tempatan begitu fresh menbuatkan banyak produksi  menjadikan novel untuk diadaptasikan. Lagipun sekarang penonton lebih suka cerita yang diadaptasikan dari novel. So nak tahu berapa banyak novel yang diadaptasi kan terkini 2013/2014 berserta link facebook, jeng jeng......

1. Saya sebenarnya Isteri Dia- Zura Asyfar
2. Teduhan Kasih - Marissa
3. Kampung Girl - Umi Kalsum
4. Love Me Mr Arrogant- Aliesha Kirana


5. Jodoh Milik Kita - Sara Aisha
6. Mencari Jalan ke Syurga - Hasliza Ismail (Epilog Cinta Kirana)
7. Sehangat Asmara - Aisya Sofea
8. Wedding Breaker- Evelyn Rose


9. Playboy itu suami aku - Suri Ryana
10. Cinta Pandang Ke-2 - Laila Kamilia
11. Projek Memikat Suami - Hanina Abdullah




12. Suamiku Perfect 10 -Syamnuriezmil
13. Yes Boss - Areila Sahimi
14. Cucur Bawang & Kopi 'O - Hasrudi Jawawi
15. Encik Abangku Romantik - Elee Mardiana
16. Bukan kerana Aku Tak Cinta - E-Man Sufi
17. Perempuan Lindungan Ka'bah - Hana Ilhami
18. Manisnya Cinta - Anis Ayuni
19. Suami aku Ustaz - Hannah Dhaniyah
20. Lagenda Budak Setan 3 - Ahadiat Akashah
21.  Dan lain-lain...........

Seebenarnya lagi novel yang bakap diadaptasi kan. Ini cuma perngkosian, well sharing is caring kan? Nak tahu lebih lanjut boleh like Drama/Filem Adaptasi Novel. Kat situ banyak info tentang novel adaptasi. Lepas ni kena serbu kedai buku lah nak dapatkan novel-novel yang nak masuk tv ni, hehe.

8 comments:

  1. makin banyak plak drama yg diaptasi dprd novel..dah mcm trend plak kan

    ReplyDelete
  2. sgt banyak sekarang..jalan cerita lebih kurang kena kawen pakse...tp sweet...hehehe

    ReplyDelete
  3. hi
    salam perkenalan.
    jom lawat blog saya untuk update drama novel
    http://admya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. salam, tlg beritahu lagu background ni tajuk apa? best!
    :D

    ReplyDelete
  5. @Famy lagu sekarag ilah ost my love from the star iaitu My destiny-LYn

    ReplyDelete
  6. saya ne peminat novel tpi tpi seronok jg la tgk novel yg difilemkan ne..tpi feel tgk filem cerita tu tak sama dgn baca novel hihi..

    ReplyDelete