Sunday, April 10, 2011

Award dari Atika Aula



Tadi cik mila blogwalking, maka terjumpa la blog nie..blog nie ok jugak..then, cik mila dapat award bila follow blog nie, Sebenarnya selama cik mila follow blog sesetengah orang tak perasan pulak, bila follow dapat award..kadang-kadang perasan juga, loading blog lambat, tak ambik award tue,hehe..Bagi korang yang suka follow blog org, follow juga blog nie tau..Haha saje promo blog orang

Sunday, April 03, 2011

Cara mendownload video kat YOUTUBE paling senang





Kali nie cik mila nak tujukan tutorial cara mendowload video kat youtube paling senang di dunia...hehe ayat, wayang je....tak payah pakai realplayer...sebenarnya senang je,begini caranya:

1.paling utama sekali download internet manager 6.05..klik sini utk download

2. lepas download, maka muncullah benda alah ini...klik add url


3. sebelum tue jangan lupa copy url kat youtube...tak tahu, tengok dekat gambar tue


4. pastu start download..dah selesai..hasilnya boleh lihat di bawah tue



Friday, April 01, 2011

Ada apa dengan AF9??




Pada 2 April ini bermulalah konsert tirai Akademi Fantasia musim 9 yang merupakan musim terakhir Akademi Fantasia. Menampilkan 12 pelajar Akademi Fantasia iaitu seperti Lena, Eka, Amir, Erul dan Raqib. Pihak akademi fantasia juga mengambil kepercayaan terhadap Aznil Haji Nawawi sebagai pengecara Af9 memadangkan Aznil mampu menarik ramai penonton untuk menonton rancangan realiti ini. Konsert tirai AF9 ini akan menampilkan juara AF pada musim lepas iaitu Shahir(yang paling cik mila minat,hehe), Stacy, Zahid, Mawi dan Hafiz. Menariknya penonton akan dapat mengetahui siapa pengetua AF. Yang pastinya ia menjadi detik-detik yang ditunggu oleh peminat Akademi Fantasia musim ke-9.Pastikan korang semua tidak akan rancangan realiti no 1 di malaysia hanya di astro ria saluran 104...hehe(ayat hari ni nampak skema je, wayang je...huhu)