Sunday, May 07, 2017

Pengalaman jual beli di Carousell

Salam Readership. Hampa suka tak beli barang second hand?. Actually Miela suka juga beli second hand sebab berbaloi. Sayang kot, barang boleh pakai tapi tuan empunya dah taknak barang tu. Ataupun beli barang tapi tersilap beli, nak return balik ke kedai dah tak terima. Daripada buang gitu je, apakata jual balik. Kadang-kadang tak tahu kat mana boleh jual barang yang tak nak guna dah. Jawapannya di Carousell!



Carousell macam-macam ada. Sesuai la kalau hampa nak jual barang terpakai seperti baju, alat makeup, gadget, buku, tv , sofa etc macam-macam boleh jual. Tapi jangan jual kawan sudah 😂😂😂. Kalau takda barang nak jual pun boleh juga cuci mata kat sini. Paling menarik di mata ioulss ada orang jual tudung duck wehh. Kalau harga original pun mahal, tapi yang second hand murah sikit la, tu pun belum cukup pitis nak beli huhu. Makeup orginal pun ada orang jual macam NYX dan MAC, cuci mata ja la sekarang noh. Ok banyak sangat marepek ni. So nak cerita pengalaman menjual dan membeli barang di Corousell.

Jual barang di Corousell

Miela start jual barang di Corousell kira start bulan 3 hari tu. Tu pun tak banyak pun nak dijualnya. Mostly Miela jual novel-novel terpakai. Tapi sebab rak buku dah penuh, so Miela decide nak jual kat Corausell. So far dah 3 buku dah terjual, dan ada bakal customer still berminat nak beli. Nak jual barang kat Carousell senang je, snap letak detail sikit pastu dah boleh jual.


Macam gambar di atas, macam ni kalau nak start jual barang di Carousell. Korang boleh tetapkan kategori, detail dan harga barang. Jual barang di Carousell mudah je, bila ada customer nak beli dia akan dm kita. Dan jangan risau bayaran semua boleh direct dengan kita,


Beli barang di Carousell
Kalau dah menjual, Miela  juga tergoda orang lain punya barang yang dijual. Miela ada pernah sekali beli barang di Coursell. Miela beli shawl Ereeka Jusoph. Harga asal RM40 50++ something kot tapi yang dijual RM20 include postage. 


Mudah je nak beli dm cakap berminat, buat payment apa semua tunggu barang nak beli tu sampai di rumah.


Akhirnya dapat shawl yang diidamkan tu dengan keadaan begitu baik. Still elok di pakai hehe. 


Carousell memang aplikasi yang best. Korang boleh dapatkan di Apps Store dan Google Play store. Tambah lagi kalau yang suka bergaya nak merasa barang orginal tapi tak mampu nak beli boleh beli barang di Carousell. Yang nak jual, silakann mudah je semua benda ada dihujung jari. Hanya perlu dafar di Carousell.  Hampa jangan lupa juga, add Miela di Carousell dengan username CikMila94. Kat situ Miela banyak jual novel-novel terpakai. Dapatkan sebelum orang lain grab, hehe.

Facebook : Carousell MY
Twitter : @thecarousell

3 comments:

  1. yes. pernah membeli di carousell dan juga pernah menjual jugak. simple, senang. tak complicated pun.

    ReplyDelete
  2. ok, lepas ni boleh try jual kat situ pulak sbb selama ni jual kat mudah.com
    huhu

    ReplyDelete
  3. Memang menarik dan nampak macam mudah digunakan tapi tak pernah lagi cuba berjual beli dekat sini. Dah try jual tapi tak terjual lagi setakat ni haha.

    ReplyDelete