Sunday, June 16, 2013

Segmen Blogger Card Running Man | Jae Suk by Huda

Salam readership. Asal ada contest pasal Running Man je Miela nak join. Ini adalah kenyaataa, yang saya ni peminat kipas susah mati tau. So kalau ada lagi contest pasal running man ajak-ajaklah Miela join yer. Satu lagi contest mengenai Running Man. Syarat dia mudah sangat. Jomlah join sekali :). Klik banner untuk join.

Saturday, June 15, 2013

Saya nak cari duit


Gambar ni tak da mengena dengan tajuk. Sekadar hiasan.

Salam readership. Mungkin angin dipagi hari memnbuatkan waa kekeringan idea nak memikirkan tajuk entri. K sebenarnya...... Miela baru buat akaun nuffnang. Tak kelakar ok?. Nak dekat 4 tahun berblogging, baru 3 hari lepas buat acc nuffnang. Perghh ruginya aku!. Kalau tidak mungkin ada jugak sedikit sebanyak duit Miela dapat sepanjang berblogging.


Miela ada cerita kenapa Miela tak buat acc nuffnang dari awal. Ceritanya dulu Miela baru masuk ke dunia blogging dalam form 4 5 something. Ramai blogger Miela kenali di blog buat acc nuffnang. Ada keinginan nak buat. Tapi masa tu Miela rasa diri ni dibawah umur kannn, tak berani nak buat. Miela ingat nak buat acc nuffnang ni kena ada acc bank, rupanya tak perlu pun 0.o". So sekarang dah rasa cukup umur *cukup umur lah sangat, umur 19 tahun kot?. Miela buat acc nuffnang. Haha begitulah ceritanya.

Kenapa earning masih telur ayam??
Memanglah masih telur ayam lagi, dah baru 3 hari buat acc nuffnang =.='. Blog tak berapa femes ada hati nak earning ber Kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk *teringat pula movie Husin, Mon dan Jin Pakai Toncit. Ada orang cakap untuk blog biasa macam saya ni kan? 2 tahun baru dapat earnings. Tapi kalau blog femes dan aktif, earnings macam air, senang je masuk. So kalau nak dapat duit banyak, kenalah aktif berblogging kannn?

Kepada ssesiapa yang teringin dan belum nak buat acc nuffnang, step dia macam ni :
1. Sign up kat nuffnang.com . Klik join nuffnang.
2. Fill in apa yang patut
3. Lepas tu dah confirmkan password dengan email, log in balik.
4. Then klik manage blog, letak blog url anda.
5. Maka terciptalah acc nuffnang anda, hahaha.

Miela tak geti nak buat tutorial. Kalau tak faham nak buat dan nak tahu step letak iklan nuffnang dalam blog rujuk kat sini serba lengkap. Anyway selamat bernuffnang :). *macam bunyi bertunang pulak eh?

Giveaway "I Love Peplum" by Nurin Aireen



Nak peplum free?. Ada ke nak bagi?. Jom join giveaway by Nurin Aireen. Mana tahu anda yang bertuah dapat baju pepulum kan?. Miela pun join, saja-saja je. hehe. Nak jon klik banner di atas :).