Monday, November 22, 2010

Spongebob Squarepants

Salam semua..kali ni kali mila nak buat ruangan baru..namanya photo galeri..Kat ruangan ni korang boleh guna gambar2 mila paparkan utk dijadikan profile picture ke, wallpaper dan sebagainya. So, tak payah la nak cari gambar kat goggle yer cuma kat blog ni je. So just klik gambar di bawah ni and save...kali sy letak gambar dlm kartun spongebob squerepants



spongebob petak


karekter spongebob


tangkap obor2


patrik star


Happy birthday


sanddy


spongebob and friend

spongebob main obor2


doremon vs spongebob


mr crab dan duit

takat nie gambar2 yg mila kongsi. Di lain kali sy akan letak gambar lain..kalau nak request kat ruangan chit chat tau

Thursday, November 11, 2010

Yuna - Gadis Semasa (High Quality Sound Studio Version)


Oh begini rasanya cinta
Bila diagung-agungkan kuasanya
Dan aku begitu naif untuk dirimu
Kerna usia

Oh sekarang bukannya masa
Untuk kau ungkit lagi salah siapa
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu
Korus
Bukalah mata oh
Yang selama ini kau pejamkan
Dan lihatlah diriku
Buanglah buanglah
Buang curiga yang telah lama kau simpan
Yang mungkin memudaratkan mu
Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyanyangi diri mu
Kau mahukan gadis semasa
Yang bisa memberikan kau segalanya
Dan engkau tak mampu melihat
Apa yang ada di depanmu
Kau mahukan perubahan dunia
Tetapi pada aku kau sama saja
Dan engkau terlalu ego untuk diriku
Kau memang begitu
Ulang Korus 2x

Aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi dirimu
Oh aku memang begitu
Tetap seperti dahulu
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi diri
Terlalu menyayangi dirimu

Saturday, November 06, 2010

Aku dan November


Assalamulaikum dan salam 1 M’sia kpd sume flowwerku. Kali ni sy nak tulis ttg apa ek??. Pasal November la. Macam2 peristiwa berlaku pd bulan November. 5 hrbln November adalah hari depavali yg disambut oleh msyrkt india. Dinegara M’sia ini, msyrkt lain juga boleh mnymbut perayaan krna pegangan yg kuat konsep 1 Malaysia. Pastu pulak, 14 hrbulan is my birthday. I’m so happy. Ttp kwn sy pun ada yg lahir pd bulan November juga. Happy birthday yer kpd yg lahir pd bulan November. Then, 17 hrbln pula raya haji yg dismbt oleh msyrkt Islam. Maka lembu2 di ladang akan menjadi korban. Kesian kan?. Tapi nk buat mcm na, dh lembu utk dikorbankan. Kalau raya haji bln ni, maka cuti sekolah bermulalah, lagipun dah masuk bln November. All student di Malaysia tentu happy apabila bermulanya cuti sekolah. Macam2 aktiviti mereka rancangkan. Namun ada org yg kurang bernasib baik di bulan ini. Contonya warga Indonesia yg mnglami 2 becana alam iaitu gempa bumi dan gunung berapi. Mujurlah negara kita tiada gunung berapi yang aktif kan??. Di M’sia apa kurangnya, org2 utara mengalami musim banjir. Mcam2 berlaku di bulan November.Takat sni je sy mampu tulis, jumpa di lain kali yer. Happy November!!!

Thursday, November 04, 2010

MILEY CYRUS VS HANNAH MONTANA



Seperti sedia maklum, hampir semua remaja di dunia sudah mengenali artis ini, iaitu Miley Cyrus.  Miley merupakan bintang remaja popular dalam  siri Hannah Montana terbitan Disney Channel. Siri ini telah mencetus satu fenomena baru apabila Berjaya mencatat jumlah penonton seramai 5.4 juta sekali gus menjadikan rancangan ini sebagai rancangan Disney Channel yang paling sukses.
            Miley merupakan anak kepada penyanyi country terkenal iaitu Billy Ray Cyrus bersama isterinya, Leticia “Tish”. Semantara itu, adik beradaiknya lain ialah Noah Lisdsey Cyrus , Brandi Cyrus, dan Christoper Cody Cyrus.Oleh kerana sewaktu kecilnya selalu tersenyum, dia dipanggil smiley dan seterusnya bertukar kepada Miley dan kekal sehingga hari ini.
            Karier Miley bermula apabila dia menbintangi siri Tv Doc. Miley juga turut menbintangi filem Big Fish dan juga beberapa iklan komersial. Selepas itu, Miley turut mencuba nasib mengikuti pelbagai ujibakat yang diadakan oleh pihak Disney. Namun begitu kehadiranya tidak diterima oleh pihak Disney kerana usianya terlalu kecil. Oleh kerana Miley terlalu ingin membintangi siri TV, Disney telah memanggilnya sekali lagi dan menbenarkannya mengikuti sesi uji bakat untuk watak dalam Hannah Montana dan berjaya. Mley Cyrus mula di kenali ramai. Rancangan ini Berjaya mencetuskan fenemona baru yang mana Miley sendiri tidak pernah menyangka impaknya seperti ini. nama Hannah Montana sinonim dengan Miley Cyrus
Namun begitu beberapa tahun kemudian, imej Tween Idol/ idola remaja begitu sinonim denganya telah disingkirkan dan digantikan imej yang lebih seksi dan matang apabila umurnya semakin meningkat. Ramai peminatnya kecewa atas transformasi Miley ini. Ia juga menarik perhatian ibu bapa yang menpunyai anak sebaya Miley. Mereka berpendapat, apa yang dilakukan  oleh renaja seperti Miley itu amat menbimbangkan kerana ia mampu mempengaruhi anak-anak mereka yang meminati Miley dan menjadiakan Miley sebagai idola.
            Perubahan pada Miley dikatakan mula berlaku sekitar tahun 2009. Penyanyi dan pelakon kelahiran Texas bersungguh-sungguh untuk menjadi lebih dewasa dan segera meinggalkan alam kanak-kanaknya. Pelbagai kenyataan telah diberikan olehnya dalam setiap temu ramah yang diadakan. Selain menyatakan hasrat untukk berkahwin, dia juga pernah menyatakan hasrat untuk keluar dari rumah keluarganya dan tinggal bersama teman lelakinya, Liam Hemsworth.
            Ramai jurnalis berpengaruh barat berpendapat, kisah perubahan Miley itu bukan lagi sesuatu yang baru. Ia telah lama bertapak di kalangan selebriti kanak-kanak Hollywood. Contonya, Lindsay Lohan. Pada awalnya Lindsay Lohan diminati ramai dan menjadi sanjungan peminat-peminat, Namun, imej bersih tercalar setelah memberontak menuntut hak untuk menjadi dewasa. Tidak mustahil, Miley juga akan mengikuti jejak langkah mereka. Bahkan juga Miley akan lebih teruk daripada mereka.