Wednesday, January 26, 2011

Cara Nak Tag rakan dalam post facebook



Cara Nak Tag rakan dalam post facebook

Ahaa…assalamuaikum sume…untuk post kali nie, cik mila nak ajar cara nak tag rakan dalam post facebook…Kebanyakan korang ada facebook kan??btul tak…Haa, mungkin diantara korang dah tahu cara nak tag dan mungkin juga yang tak tahu cara nak tag rakan kat post facebook..Senang ja, tak lah susah mana pun…yang tak tahu meh sini baca post nie….cuba tengok gambar bawah tue

_1.1 . mula2 korang klik la butang status…

2.pastu tulis la ikut suka korang, n kalau nak tag nama rakan

just taip @(nama rakan)…contoh @sai...dan muncul kat bawah tu senrai nama rakan n klik nama orang yang hendak ditag




3. Senang ja kan??..korang boleh tag deka post link, photo or vdio mcm step tadi…Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment