Saturday, February 05, 2011

Cara nak ringankan blog


Ahaa, tiba2 rajin pula cik mila nak buat toturial..tutorial kali nie tentang cam ne nak ringakan blog atau senang cikit nak buka, tanpa tunggu lama2..ada orang tak percaya ada gadjet macam nie, so kena try la…kebanyakan blog korang macam2 gadjet, mesti lambat loading…ok nama gadjet nie ialah jquery lazy..Tetapi, tak semua blog boleh pakai, kena test dulu…apa2 pun mesti cuba tau…cik mila dapat tutorial dari blog dunia emieysandra…..
--- first, log in>dashboard>design> add gadjet>HTML/javascript

----then, copy cod di blog nie dunia emieysandra atau membina blog..dan paste macam gambar cik mila tujukan ats tu


p/s: tadi cik mila try letak cod utk copy tue..tapi tak muncul2 juaga..mgkin blockquete rosak kot..so korang copy cod gadjet tue kat blog lain yer..sory

No comments:

Post a Comment