Wednesday, May 09, 2012

Entri dukacita


Hari ni barulah nak update pasal benda ni,huhu. Sorry ya dua tiga hari Cik Miela tak update tentang result UPU, walaupun beriban-riban blogger sama age update tentang ni. Cik Miela je lambat, bukan apa dua tiga hari ni ada tetamu datang ke rumah. Siapa lagi kalau kawan-kawan Cik Miela, semua mai semata-mata nak tentang buat urusan dan tanya tentang UPU/matirk/ form 6 siap pinjam laptop lagi nak buka facebook, ==". Amboi bila susah baru nak mai rumah aku?, haha wayang jer ok.


Tepat pukul 12 tengah hari pada 7 mei 2012, saya Cik Miela try la bukan laman web UPU, Seperti biasa, internet jem bukan sebab jem nanas [haha merapu apa ni?]. Masa tu sabar jelah, padahal masa tu punyalah curios nak tahu.


Cuba punya cuba, akhirnya boleh. Namun first word iaitu Dukacita.......... . Ah menbuatkan Cik Miela, WHY?, kenapa tak dapat?. Hina sangat ke aku ni sampai tak dapat?. Result aku ok pe, takkan tak dapat?. Macam-macam persoalan ada di dalam benak fikiran. Siyes masa tu tak percaya langsung result tu, tapi bila tengok kat Facebook, ramai gak tak dapat even 6A tak dapat, apa cer?. Dengan redhanya, Cik Miela terima muka ni tak layak masuk ipta [ayat sedih nampak]. Oh Dukacita, kenapa kau muncul dalam result UPU aku?. Huhu sedih.


Jelous gak Cik Miela tengok ada blogger lain dapat UPU. Kepada yang dapat Tahniah yer, jangan sia-siakan masa belajar di U. Bersyukur dengan tawaran tu, orang lain sampai menagis-nagis tak dapat UPU. Maaf bukan saya yer, masa tu mampu ketawa je sebab muka ni tak layak masuk ipta [ayat ni lagi =="].


Masa ni Cik Miela baru bersyukur dapat matrik, wakakaka. No choice, Cik Miela terpaksa masuk Matrik. Ok Matrik pe?, dapat money money money[elaun]. Tak la, takkan nak masuk Matrik semata-mata nak money money money, tapi sebab nak menuntut ilmu. Jangan sebab tak dapat UPU, bermakna kita berputus asa dalam menuntut ilmu, No. Tuntulah ilmu hingga ke liang lahad, maknanya sampai mati pun kita masih perlu menuntut ilmu. Kolej Matrikulasi Perak i'm coming, yeah.

5 comments:

  1. ok lah dapat matrik..saya ni ape pun tak dpt..f6 dgn swasta semestinye

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. @acik teyha ye ke?.. gud luck utk awak yer. x kira lah awak belajar di mna sekali pun :)

    ReplyDelete
  4. hai..sye pun dpt matrik perak..bleh la kenal nanti..=) jumpa 28 mei nie..=)

    ReplyDelete