Tuesday, July 23, 2013

Review Samsung Galaxy S Advance

Salam ramadhan. Maaf entri ini tidak ditaja oleh siapa-siapa mahupun daripada pihak samseng-samseng korea. Berkat Ramadhan ni, Miela baru je beli handphone. Duit siapa jangan tanyalah,hehe. Tak bermakna beli handphone jauh lebih canggih dari Asha 200, Miela lupakan begitu sahaja. Handphone lama still jaga tau, maknanya wa dua handphone la kan? gituuuu.


Handphone Samsung S Advance ni Miela beli kat parit buntar, kat sana banyak sangat kedai jual handphone sampai ssederet kedai jual handphone, kiri kanan kedai handphone. Miela beli around rm 800++. Tapi kenalah pandai cari kedai yang jual handphone yang murah yee. Miela beli handphone baru pun ada sebab, maklumlah nak masuk U kan. Kena pakai handphone canggih sikit. Mudahlah nak ber wechat/whatapps/line/kakootalk/viber semua tu kan? hahaha. Nak harapkan tablet, huu asyik hangging je semacam, datang bulan ke apa tablet aku ni?. Hmm lebih baik beli handphone baru, kecil senang masuk poket.

Handphone sebegini dah lama Miela cari, mudah masuk poket sebab nipis dan banyak function. Plus ada function android, so bolehlah nak download macam-macam application kat play store. Maknanya Miela boleh teruskan hobi Miela main game candy crush saga, haha. Paling best bagi Miela, korang boleh letak video hd dalam handphone. Siap boleh tengok running man dalam handphone lagi. Gambaq pun HD. Kiranya kualiti gambar dan video sangat memuaskan hati


Aik tetiba ada gambar ayam. Haa ini adalah gambar yang di tangkap hasil handphone Samsung Galaxy S Advance. Haha banyak-banyak gambar, gambar ayam jugak Miela tangkap :P. Kamera hanpdhone 5MP, kiranya mampu menghasil image gambar yang baik dan cantik. Setakat ni, Miela dah guna handphone dah seminggu lebih dan Miela puas hati mengunakannya.

Best: 7 bintang setengah per sepuluh

3 comments:

  1. alhamdulillah, kakak tumpang happy for Miela, study smart ok? *_^

    ReplyDelete
  2. wahh.. sekli pandang mcm S2 pula. hehe. tpi saya suka camera dia. jelas n cantik. singgah disini :)

    ReplyDelete