Monday, January 26, 2015

Baru pulang



Salam Readership. Come back home yeahhhhh!!! . 10 hari tau I takda kat umah uolzz, hahahaha. I pergi merantau ke oversea. Haa betullah  Miela pergi "oversea" , bukan satu tapi dua country ahakssss. Iaitu Pulau Pinang dan Sarawak, haaa nampak tak "oversea"nya?, asal merentas laut je tu namanya oversea lah, hehe. 

Dalam sepuluh hari tu nak tau Miela buat apa?. Dalam 5 hari pertama, 2 hari tu Miela pergi bakti siswa Kampung Selamat, Bukit Merah Perak. Tapi bakti siswa ni bukan bakti siswa tolong mangsa banjir. Yelah kan masa tu suma ingat yang itu kebetulan jugak banyak bakti siswa lain buat kerja amal tolong mangsa banjir tapi sebenarnya bukan. Tempat tu pun tak terjejas kena banjir. Aktiviti just jumpa penduduk kampung buat keluarga angkat, then tolong buat bacian mengenal sosioekonomi penduduk kampung. Siyes seronok sangat program ni, tak sangka penduduk kampung kat sini semuanya ramah-ramah.

Next 5 hari terakhir, hoho Miela fly dari Pulau Mutiara ke Bumi Kenyalang . Boleh dikatakan Miela agak langkah kiri datang Sarawak T.T sob sob sob. Salah satunya hujan memajang di sana, tak boleh berjalan banyak tempat. Tapi masih sempat jalan di bandar sekitar Kuching, dan yang penting makanan Sarawak tu sempat Miela merasa seperti Mee Kolok, Laksa Sarawak, Kuih Terbaloi dan Ais Krim Gula Apong. Makanan Sarawak memang nyaman, *thumb up*.

Rasa macam tak cukup lagi nak bercerita tentang kisah 10 hari ni. Next entrylah ek Miela cerita. Btw, alhamdulilah dah sampai umah semalam, baru hari ni nak update. Hehe besalah dah penat merantau, semalam sampai rumah terus rehat sepanjang hari. Fuhhhhhhh

1 comment:

  1. Seronoknya Miela cuti semester sampai ke Sarawak! Nanti datanglah Melaka pulak. Hujan tue tandanya nak suruh Miela datang Sarawak lagi kot. :D

    ReplyDelete